Η γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας


1geto
Tης Έλενας Αντωνοπούλου, διεθνολόγου - υπεύθυνης μεταναστευτικής πολιτικής της Δημοκρατικής Συμμαχίας,
H Αθήνα έχει από τη θέση της χαρακτηρισθεί ποικιλοτρόπως. Στην μεταπολεμική περίοδο σαν πόλη ''υδροκέφαλη'' , μετα σαν ασφυκτική πόλη

με το δηλητηριώδες νέφος (χαρακτηρισμός της εποχής επί Τρίτση)).
τη συνέχεια ακολουθεί μία θετική πορεία. Κυρίως μέσα από τα μεγάλα έργα που την εκσυγχρονίζουν την δεκαετία του 90 και φυσικά το 2000 – 2004 με την υποδοχή και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η Αθήνα αγκαλιάζει την πολυπολιτισμικότητα που εγγυώνται κάποιες κατηγορίες μεταναστών συμπολιτών μας. Σϋντομα όμως κάτι αλλάζει. Ομάδες οργανωμένου εγκλήματος καταλαμβάνουν πιο συστηματικά και εντατικά γωνιές της πόλης και το κέντρο αρχίζει να δαιμονοποιείται. Λέξη – κλειδί – το γκέτο.
Σίγουρα αν υπήρχε επαρκής φύλαξη των συνόρων μας η κατασταση δεν θα ήταν τόσο άσχημη στην πρωτευουσα , γιατί όλοι οι μεταναστες ή καλύτερα οι λαθρομετανάστες που κινούνται στο κέντρο από κάποια πύλη εισόδου πέρασαν. Το μεταναστευτικό είναι ίσως το μεγαλύτερο προβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα όλη η Ευρωπη . Δυστυχώς χτύπησε και τη δική μας πόρτα και είναι εξίσου σοβαρό με την οικονομική κρίση που βιώνουμε αν σκεφθεί κανεις ότι είμαστε και πύλη εισόδου προς τις άλλες χωρες.
Θυμόμαστε οι περισσότεροι όταν πηγαίναμε ταξίδια στις Ευρωπαικές πρωτευουσες μας έλεγαν : προσοχη στην ταδε περιοχη του Λονδίνου ή μην επισκεφθείτε την ταδε συνοικία στο Παρίσι ή στις Βρυξέλλες . Εχει πολλούς μεταναστες από την περιοχή Μαγκρεμπ (τι ήταν αυτό άραγε!) Και λέγαμε από μέσα μας : Εμεις τουλαχιστον στην Ελλάδα δεν έχουμε τετοια. Κι όμως! Ούτε που το καταλαβαν οι κάτοικοι της πρωτευουσας πότε οι μετανάστες κατέλαβαν το κέντρο. Oύτε που το καταλαβαν πότε οι ίδιοι άρχισαν να τους διώχνουν παιρνοντας το νόμο στα χερια τους μαζί με μελη περιθωριακών ομάδων. Οϋτε που το καταλαβαν για ποτε τα περισσότερα διαμερίσματα της πολυκατοικίας τους νοικιάστηκαν σε Πακιστανούς, Αφρικάνους, Αφγανούς , κοκ Το κέντρο της Αθηνας εχει μετατραπει σε έναν απεραντο καταυλισμό. Ετσι μαθαμε πια τι είναι το Μαγκρεμπ και το Μασρεκ και πολλά άλλα!!!
Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση έχει αφήσει την Αθήνα, την πρωτεύουσα που με την ιστορία της ενεπνευσε τους λαούς της Ευρωπης ανυπεράσπιστη. Οι κατοικοι της ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας είναι έρμαιο στις διαθέσεις περιθωριακών, επεισόδια και δολοφονίες καθημερινά συμβαίνουν μεταξύ λαθρομεταναστών, οι δε κουκουλοφόροι οι ακροδεξιοι , οι μπράβοι και οι , εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου δρουν ανενόχλητοι και με απόλυτη ευκολία, απειλούν κάθε ώρα, μέρα και νύχτα, την περιουσία, την ιδιοκτησία, τη ζωή των ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες, η συντεταγμένη Πολιτεία πρεπει να κάνει το χρέος της και αυτό σημαίνει απελάσεις, αυστηρή αστυνόμευση, ουσιαστική και γρήγορη απονομή δικαιοσύνης.
Τέλος στην ανομία και την ατιμωρησία. Πρέπει να ισχύσει ο νόμος και η τάξη της Δημοκρατίας πρεπει το κράτος να λειτουργήσει.
Και η θέση της Δημοκρατικής συμμαχίας είναι ξεκάθαρη πάνω σε αυτό.
Είναι ώρα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας, να τους δώσουμε μία πολύ ξεκάθαρη απάντηση. Ότι δεν θα δεχθούμε με τίποτα καμιά μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται. Είναι θέμα κράτους, είναι θέμα κοινωνίας, αλλά κυρίως είναι θέμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να καταλάβει ότι πρέπει να προστατεύει τον πολίτη και να μην τον αφήνει να κινδυνεύει.
Ακούσαμε τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει μέτρα. Αργησε πολύ. Εστω όμως και τωρα θα πρεπει με πολύ γρήγορους ρυθμούς να υλοποιησει με την αυτοδιοικηση μία ολοκληρωμένη πολιτική για το κέντρο της Αθήνας. Πρεπει να γίνουν αμεσως απελάσεις λαθρομεταναστών, αυστηρη αστυνόμευση των γειτονιών και ουσιαστική και γρήγορη απονομή δικαιοσύνης. Επίσης αναπλάσεις και προστασία των ελευθερων χωρων της Αθηνας.
Όσο η κυβέρνηση καθυστερεί, τα περιστατικά θα πληθαίνουν επικίνδυνα και εκείνοι που επιδιώκουν τον αναβρασμό της κοινωνίας, θα συνεχίζουν ανενόχλητοι να σπέρνουν τον τρόμο και την αβεβαιότητα στους πολίτες, Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις σχεδια υπαρχουν σε όλους τους φορεις. Όταν η Ν Μπακογιάνννη ήταν δήμαρχος Αθηναίων είχε ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο προγραμμα που μας οδήγησε σε ασφαλεις Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα μέρος των προτασεων είχε εφαρμοσθεί. Είναι πάρα πολύ μικρή η περιοχή, την οποία ονομάτισε ο πρωθυπουργός. Δεν αγγίζει τον Άγιο Παντελεήμονα, δεν αγγίζει τις υπόλοιπες περιοχές. Όλο το κέντρο χρειάζεται προσοχή, αστυνόμευση, απομάκρυνση Ας ανοίξουν τα σχέδια που είχαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ας τα κάνουμε πράξη Χρειάζεται ακόμη βούληση, συνεπεια, προσήλωση και αποφασιστικότητα για να γίνουν τα οποια σχεδια πραξη.
Τελειώνοντας πρεπει να τονίσουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην αλληλουπονομεύονται οι αρμόδιοι υπουργοί για να μην είναι η Πολιτεία αδύναμη απέναντι στις κάθε λογής συμμορίες παρανόμων, λαθρομεταναστών μπράβων και ανθρωπων του υποκόσμου που λυμαίνονται το δημόσιο χώρο.  ΠΗΓΗ:Newstrap

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα μυστικά της διαδρομής εξαγωγής του κουρδικού πετρελαίου και οι αντιδράσεις

ΑΒΔΗΡΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΒΑΡΙΤΙΣΜΟΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ... σκαντζόχοιρο