Πώς το Ισραήλ «κατάπιε» την Παλαιστίνη.



Δείτε τα τέσσερα κύρια στάδια της κατάληψης της Παλαιστίνης και της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ.
Από τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και μετά, η Δύση προσπαθεί να βρει μία λύση για την Παλαιστίνη. Τό ίδιο διάστημα, οι αρχικά απομονωμένες εβραϊκές κοινότητες έφτασαν από το 7% στην σχεδόν πλήρη κατάληψη της περιοχής.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα της Παλαιστίνης και της δημιουργίας ενός βιώσιμου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στον απόηχο της εκτέλεσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν που αναζωογόνησε τον αντιαμερικανισμό των Αράβων.
Η τοποθέτησή του υπέρ συζήτησης για τα σύνορα, με βάση το καθεστώς του 1967, δηλαδή πριν οι Ισραηλινοί καταλάβουν εδάφη της Συρίας, της Ιορδανίας και της Αιγύπτου με τον αιδφνιδιαστικό Πόλεμο των Εξι Ημερών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τελ Αβίβ.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου υποστήριξε ότι είναι αδύνατο η άμυνα της χώρας του να προασπίσει αυτά τα σύνορα και αναμένεται να επαναλάβει τις ίδιες θέσεις και στην επικείμενη επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο.
Στο σχετικό γράφημα μπορείτε να δείτε τις κύριες φάσεις της κατάληψης της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς, μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση.
http://www.ethnos.gr/,    Aναδημοσίευση  απο:   gdailynews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!