Μπαγίς στη Θράκη: “Όπου γεννηθεί ο Τούρκος, Τούρκος μένει”.



ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Από το πρωί της Κυριακής η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, Εμινέ Ερντογάν πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στη Ροδόπη. Μόνο που στην ιδιωτική αυτή επίσκεψη συνοδεύονταν από τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε, Εγκεμεν Μπαγίς ο οποίος με τις δηλώσεις του έδειξε πως η επίσκεψη δεν ήταν μόνο ιδιωτική.

Μαζί τους ήταν και υποψήφιο βουλευτής Ανδριανούπολης του AKP, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της δυτικής Θράκης και είναι πάντα παρών σε κάθε επίσκεψη τούρκου αξιωματούχου στη Δυτική Θράκη. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η σύζυγος του Εγκεμέν Μπαγίς κατάγεται από την Ξάνθη.
Αρχικά η Εμινέ Ερντογάν επισκέφθηκε τον οικισμό Κικίδιο Κομοτηνής, όπου παρακολούθησε τον διαγωνισμό καλής ανάγνωσης του Κορανίου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Εγκεμέν Μπαγίς ανέβασε τους τόνους της ομιλίας του σε τέτοιο βαθμό που τον τελευταίο καιρό δεν συνηθίζουν να κάνουν πολλοί τούρκοι αξιωματούχοι όταν επισκέπτονται την Κομοτηνή. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην επίσκεψη του στη Δυτική Θράκη τον Μάρτιο ήταν πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του.
Ο Μπαγίς τόνισε ότι ο ίδιος έχει ζήσεις 17 χρόνια στο εξωτερικό και δήλωσε « είναι εύκολο να είσαι στην Τουρκία και να μιλάς για Τουρκισμό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Τούρκος όπου και να γεννηθεί θα παραμείνει Τούρκος. Και ο Ρωμιός όπου και να γεννηθεί θα παραμείνει Ρωμιός».

Ο Μπαγίς καθώς ανέφερε για τις προσπάθειες προσέγγισης των δυο χωρών έστειλε μήνυμα στους Μουσουλμάνους της Θράκης ότι θα έχουν για πάντα τη στήριξη της Τουρκίας. « Να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Η Δυτική Θράκη δεν είναι ορφανή. Στην πραγματικότητα, είμαστε πιο κοντά από κάποιες άλλες περιοχές της Τουρκίας. Και από άποψη της απόστασης αλλά και από την άποψη της καρδιάς.» δήλωσε ο Μπαγίς
Η Εμινέ Ερντογάν τόνισε ότι φέρνει τους χαιρετισμούς του συζύγου της και δήλωσε ότι από το 2004 όπου επισκέφθηκε μαζί με τον άνδρα της την Αθήνα έχουν συμβεί πολλά θετικά για τους κατοίκους της περιοχής. Η ίδια ήταν πιο συγκρατημένη στις δηλώσεις της και τόνισε «να ξέρετε ότι στην Τουρκία νιώθουμε τους πόνους σας , τις δυσκολίες σας , τις χαρές σας» δήλωσε.
Η ίδια συνέχισε « Αδέλφια μου, σας παρακαλώ να διατηρήσετε θα ήθη τα έθιμα σας και κυρίως τη γλώσσας σας. Παράλληλα όμως μην παραμελήσετε να μάθετε και την Ελληνική γλώσσα. Ζητώ να διδάσκετε στα παιδιά σας τις αξίες μας. Μια ομάδα η οποία είναι δεμένη στις ιστορικές αξίες, στην ταυτότητα της και στον πολιτισμό της θα είναι πάντα όρθια και θα είναι πάντα δυνατή.» τόνισε η σύζυγος του τούρκου πρωθυπουργού.
Η Εμινέ Ερντογάν και ο Εγκεμέν Μπαγίς αργότερα πήγαν στη Φιλύρρα, για την τελετή περιτομής των δυο εγγονών του πρώην βουλευτή της μειονότητας Σαδίκ.Αχμέτ. Εκεί τους περίμεναν εκατοντάδες Μουσουλμάνοι της περιοχής. Μετά την τελετή όλοι μαζί πήγαν για φαγητό στο σπίτι της οικογένειας του Σαδίκ Αχμέτ.
Στην επίσκεψη της Εμινέ Ερντογάν και του Εγκεμέν Μπαγίς παραβρέθηκαν και ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Χασάν Γκιογούς και ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σαρνίτς.
Η Εμινέ Ερντογάν και ο Εγκεμέν Μπαγίς το βράδυ της Κυριακής επέστρεψαν στην Τουρκία. 
http://www.onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!