ΥΠΕΞ: "Ποιος είπε ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν βλέψεις;"




Image

Μια «γνώριμη τακτική» των Σκοπίων μίλησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σχολιάζοντας ισχυρισμούς ΜΜΕ της πΓΔΜ ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αναγνώρισε ότι η πΓΔΜ δεν έχει εδαφικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας.
Ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι «αυτό είναι ανακριβές και ουδέποτε διατυπώθηκε τέτοια άποψη» και πρόσθεσε ότι «στη συνάντηση των δύο υπουργών, κατόπιν αιτήματος του υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ, που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα γνωριμίας και στην οποία παρέστησαν ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο πλευρών, δεν υπήρξε τέτοια αναφορά».



Στη συνέχεια, ο κ. Δελαβέκουρας ανέφερε ότι «μάλλον πρόκειται για τη γνώριμη τακτική των Σκοπίων να δημιουργούν εντυπώσεις για εσωτερική κατανάλωση, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι δεν επιδεικνύουν ειλικρινή διάθεση και πρόθεση για να εξευρεθεί λύση».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών «ο κ. Αβραμόπουλος περιέγραψε την κατάσταση στις διμερείς σχέσεις με την πΓΔΜ, στο πλαίσιο που θέτει η επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον ομόλογο του, των Σκοπίων, υπογραμμίζοντας ότι ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός, μπορεί να προσφέρουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, αλλά, τελικά, πάντα οδηγούν σε καταστροφές και συγκρούσεις. Ειδικά στα Βαλκάνια, η εμπειρία του παρελθόντος επιβάλλει μια διαφορετική προσέγγιση, που είναι απαραίτητη για την επίτευξη λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, διότι η προπαγάνδα που συντηρείται στα Σκόπια, άσχετα με το εάν εκ των πραγμάτων μπορεί ή όχι να θέσει ζήτημα εδαφικών διεκδικήσεων, συνιστά απειλή, επειδή δηλητηριάζει την κοινή γνώμη και εκτρέφει τον αλυτρωτισμό».

Καταλήγοντας, ο κ. Δελαβέκουρας επισήμανε ότι το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών προς τον κ. Ποπόσκι ήταν ξεκάθαρο: «Αποδείξτε με πράξεις ότι έχετε, πράγματι, τη βούληση να συμβάλλετε στην εξεύρεση λύσης προς όφελος των σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!