Ανατινάχθηκε κατασκοπευτική συσκευή στον πυρηνικό χώρο του Ιράν

www.echedoros-a.gr




Κατασκοπευτική συσκευή που είχε την εμφάνιση βράχου, στις πυρηνικές εγκαταστάσεις Fordow του Ιράν, ανατινάχθηκε όταν ανακαλύφθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, είπαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών στους Sunday Times.


Η συσκευή η οποία ανακαλύφθηκε τον περασμένο μήνα, αλλά αναφέρθηκε μόλις την Κυριακή το πρωί, ήταν σε θέση να συλλέγει δεδομένα από τους υπολογιστές του πυρηνικού χώρου, που αποτελεί έναν από τις κύριες εγκαταστάσεις εμπλουτισμού της χώρας.

Η συσκευή αυτή εντοπίστηκε από περιπολία  Ιρανών στρατιωτών και τα υπολείμματά  της εξετάστηκαν από ειδικούς μετά την έκρηξη, σύμφωνα με τους Sunday Times.
Ένα σημαντικό μέρος πληροφοριών των δραστηριοτήτων του εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν χάθηκαν με την έκρηξη, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος του Ιράν αποκάλυψε ότι οι γραμμές του ηλεκτρικού ρεύματος κοντά στο εργοστάσιο είχαν καεί μία ημέρα πριν  έρθουν οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας-ΔΟΑΕ, οι οποίοι ζήτησαν να επιθεωρήσουν το χώρο.

Κατηγόρησε, τότε, τον ΔΟΑΕ για υπόθαλψη σαμποτέρ οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να καταστρέψουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η τοποθεσία Fordow, θαμμένη κάτω από εκατοντάδες μέτρων βράχου, θεωρείται ως μία από τις πλέον πολύ καλά φυλασσόμενες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. 

 Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το ουράνιο εμπλουτίζεται στο χώρο με 3 χιλιάδες φυγοκεντρωτές  που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός προγράμματος παραγωγής πυρηνικών όπλων, υπόνοια την οποία αρνείται το Ιράν.

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχουν κατηγορηθεί για ενορχήστρωση ενός μυστικού πολέμου για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν διοχετεύοντας εξελιγμένους ιούς υπολογιστών στις πυρηνικές εγκαταστάσεις για να σαμποτάρουν  τη φυγοκέντρηση και να συλλέξουν δεδομένα, καθώς και τη δολοφονία πυρηνικών επιστημόνων.

--
The Times of Israel


http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!