Mέι: Μια ανεξάρτητη Σκωτία δεν θα ανήκε στην Ε.Ε.

Mέι: Μια ανεξάρτητη Σκωτία δεν θα ανήκε στην Ε.Ε.

Μια ανεξάρτητη Σκωτία δεν θα αποτελούσε τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποίησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
Στο περυσινό δημοψήφισμα για το Brexit οι Σκωτσέζοι τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. Το κυβερνών Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP), που ηττήθηκε στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία το 2014, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα προκηρυχθεί νέο δημοψήφισμα αν οι απόψεις του για το Brexit αγνοηθούν στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την οριστικοποίηση του «διαζυγίου».


Την Τρίτη το σκωτσέζικο κοινοβούλιο απέρριψε, σε μια συμβολική, μη δεσμευτική ψηφοφορία, τα σχέδια της Μέι για τον τρόπο αποχώρησης από την ΕΕ.
Η Μέι, όταν ρωτήθηκε από έναν βουλευτή του SNP αν θα προχωρήσει και θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησης χωρίς να έχει επιτευχθεί προηγουμένως μια κοινή θέση όλου του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διαπραγμάτευση, απάντησε: «Αναφέρεται (ο βουλευτής) συνεχώς στα συμφέροντα της Σκωτίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια ανεξάρτητη Σκωτία δεν θα ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκε κατά πόσο αληθεύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε σκωτσέτζικη εφημερίδα, σημείωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν πιστεύει πως θα έπρεπε να προκηρυχθεί και δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας του Νταντί Courier ανέφερε ότι η Μέι πιστεύει πως η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον θα ζητήσει σε δύο εβδομάδες τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Για τον λόγο αυτό η Μέι επεξεργάζεται μια στρατηγική για να αντιμετωπίσει αυτήν την εξέλιξη.
«Δεν πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα. Έγινε ένα δημοψήφισμα. ήταν σαφές, αποφασιστικό και νόμιμο. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να σεβαστούν το αποτέλεσμα εκείνου του δημοψηφίσματος», είπε ο εκπρόσωπος της Μέι.                      http://www.tribune.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!