Οι Τούρκοι ενημερώνουν για τα “δικαιώματά” τους στο Αιγαίο: Συζητήσεις και με τους Αμερικανούς

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα και εικονίζει πολεμικά αεροσκάφη να συμμετέχουν στην άσκηση «Thracian Star». Πρόκειται για αεροσκάφη F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΑ, STR
Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα και εικονίζει πολεμικά αεροσκάφη να συμμετέχουν στην άσκηση «Thracian Star». Πρόκειται για αεροσκάφη F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης για το “καθεστώς” του Αιγαίου και τις τουρκικές διεκδικήσεις, τις οποίες παρουσιάζουν ως “δικαιώματα” ξεκίνησαν από τις αρχές του μήνα, και συνεχίζουν μέχρι σήμερα, οι Τούρκοι, οι οποίοι πληροφόρησαν ξένες κυβερνήσεις, ανάμεσα σε αυτές και τη νέα διοίκηση, στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ο δοτός πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικλ Πενς και τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρεξ Τίλλερσον, για την κατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα και ειδικά την περίπτωση του “καθεστώτος του Αιγαίου”. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Αμερικανοί αξιωματούχοι άκουσαν και δεν τοποθετήθηκαν επί της ουσίας, πέραν της αναφοράς για αυτοσυγκράτηση. Στη δική τους ατζέντα βασικά θέματα συζήτησης ήταν η τρομοκρατία και συγκεκριμένα οι τρόποι καταπολέμησης των τζιχαντιστών.
Η συζήτηση του θέματος του Αιγαίου ΔΕΝ αναφέρεται στις σχετικές λιτές ανακοινώσεις, που εκδόθηκαν μετά τις συναντήσεις.
Οι Τούρκοι επέμεναν στη διακοπή κάθε σχέσης με τους Κούρδους της Συρίας, και είναι χαρακτηριστικό ότι οι Αμερικανοί συνομιλητές των κ. Γιλντιρίμ και Τσαβούσογλου τόνισαν ότι σημασία που έχει για την Αμερική η με κάθε τρόπο εξόντωση του ISIS. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι σχέσεις των ΗΠΑ με τους Κούρδους της Συρίας θα συνεχίσουν και θα διευρυνθούν, εκτός εάν λάβει άλλη απόφαση τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Οι πηγές πιστεύουν ότι το θέμα των Κούρδων θα παραμείνει “σημείο τριβής” μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας, όπως και επί διακυβέρνησης του Μπάρακ Ομπάμα, αν και οι Τούρκοι διαρρέουν ότι “τα βρήκαν” με τους συνεργάτες του κ. Τραμπ.
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς με τον Tούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στη συνάντηση των αντιπροσωπειών. Φωτογραφία από το Γραφείο του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς με τον Tούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στη συνάντηση των αντιπροσωπειών. Φωτογραφία από το Γραφείο του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Επίσης: Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έστειλε στην Ουάσιγκτον τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ümit Yalçın, ο οποίος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Τόμας Σιάννον. Συζήτησαν όλα τα θέματα που άπτονται των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων και ο Τούρκος υφυπουργός προχώρησε σε μία διεξοδική ενημέρωση για τις τουρκικές θέσεις έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.
Κεντρικό σημείο όλων των ενημερώσεων είναι ότι η Τουρκία στο Αιγαίο “προστατεύει τα δικαιώματά της”, και ότι στην Κύπρο προστατευει τους Τουρκοκύπριους, ενώ στην πραγματικότητα υλοποιεί μία στρατηγική ελέγχου όλης της νήσου.
Η αίσθηση που αποκόμισαν διπλωματικές πηγές, οι οποίες μοιράστηκαν τα συμπεράσματά τους με την ιστοσελίδα μας, είναι ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την πολεμική της και την ίδια τακτική των προκλήσεων στο Αιγαίο με όλους τους τρόπους. Οι ίδιες πηγές δεν μοιράζονται την άποψη Ελλήνων αξιωματούχων ότι όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή των Ιμίων γίνονται για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους ενόψει του δημοψηφίσματος. Πρόκειται για υλοποίηση πολιτικών, τόνισαν οι πηγές.

mignatiou.com,http://www.analystsforchange.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!