ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ




Απίστευτη αποκάλυψη από τα tourkikanea.gr ! Με έγγραφο ντοκουμέντο του υπουργείου Εξωτερικών που δημοσιεύει αποκαλύπτει ότι το τουρκικό προξενείο στη Θράκη φακελώνει Έλληνες πολίτες!!!
Η ιστοσελίδα  παρουσιάζει το αυθεντικό έγγραφο και την πιστή μετάφρασή του. Έχει χαρακτηριστεί απόρρητο και μέσα από το κείμενο προκύπτει το φακέλωμα Ελλήνων πολιτών.
έχει η υπόθεση όπως ακριβώς την περιγράφει το εμπεριστατωμένο κείμενο :

qce
1

16507199_10202657584556488_503031568_n

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Οι Εβρέν Ντεντέ, Αϊντίν Μποσταντζί και Φατίχ Ναζίφογλου είναι αυτοί που βγάζουν το περιοδικό Αζινλίκτσα στην ελληνική Θράκη και διαχειρίζονται και την σχετική ιστοσελίδα. Είναι μια από τις ελάχιστες  τουρκόφωνες ιστοσελίδες που βγαίνουν από την ελληνική Θράκη και ΔΕΝ αποτελούν ¨αντίλαλο¨ του τουρκικού προξενείου.
¨Οταν  ο Εβρέν Ντεντέ επιχείρησε να εισέλθει στην Τουρκία το 2015, έμαθε ότι του είχε απαγορευθεί η είσοδος. Προσέφυγε διοικητικά εντός της Τουρκίας για την απόφαση αυτή, αλλά η προσφυγή του απορρίφθηκε. Το εντυπωσιακό είναι πως στην σχετική δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι ¨αυτό μας ζητήθηκε από την ΜΙΤ¨ !
Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε πολλές ανεξάρτητες αριστερές και άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και  μεταξύ αυτών ήταν και η ιστοσελίδα του Αζινλίκτσα. Ακολούθησε νέα προσφυγή με την οποία ζητούσαν από την Τουρκία να αρθεί η απαγόρευση πρόσβασης στην ιστοσελίδα του Αζινλίκτσα. Και αυτή η προσφυγή απορρίφθηκε , αλλά μέσα από την δικαστική αυτή διαδικασία περιήλθε στην κατοχή του Εβρέν το παραπάνω έγγραφο, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε και το τουρκικό δικαστήριο για να βγάλει την (φυσικά…) απορριπτική του απόφαση.
Με μια πρώτη ανάγνωση το συμπέρασμα που  αβίαστα βγαίνει από το έγγραφο,  είναι ότι όπως φαίνεται το τουρκικό προξενείο ΦΑΚΕΛΩΝΕΙ Έλληνες πολίτες. Και όχι μόνο αυτό αλλά επιβάλλει και ποινές. Διότι όταν στερείς την πρόσβαση στην ιστοσελίδα, ο διαχειριστής στερείται και εσόδων που θα είχε. Αν αυτό δεν είναι κράτος εν κράτει τότε τι είναι ;
Παρόμοιες περιπτώσεις υπήρξαν (με προξενικές τουρκικές αρχές ή ιμάμηδες που λειτουργούσαν σαν ρουφιάνοι της Τουρκίας) συνέβησαν πριν από μερικούς μήνες σε Γερμανία και Ολλανδία. Εκεί βέβαια υπήρξε άμεση δικαστική έρευνα, εντοπίστηκαν οι ιμάμηδες-ρουφιάνοι και το θέμα έφτασε μέχρι και σε δηλώσεις κρατικών αξιωματούχων. Επιβλήθηκαν ποινές, ενώ ανακλήθηκε και προξενικός υπάλληλος της Τουρκίας.  Εδώ θα γίνει τίποτε ανάλογο ή θα το καταπιουμε κι αυτό ;
Αξιοσημείωτες είναι και οι κατηγορίες που προσάπτονται στην ομάδα του Αζινλίκτσα από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Πέραν όμως  από την παρακρατική δράση του προξενείου υπάρχει και κάτι ακόμη εξίσου ή ενδεχομένως ακόμη σημαντικότερο που αναδύεται από το έγγραφο αυτό. Προσέξτε την εξής παράγραφο :
;δψ
Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει στην ομάδα του Αζινλίκτσα την παραπάνω κατηγορία. Στην παράγραφο αυτή η πλέον σημαντική φράση είναι η ¨υπό τον έλεγχο της ελληνικής διοίκησης¨.  Δεν χρησιμοποιεί ούτε την φράση ¨ελληνικό κράτος¨ούτε την λέξη ¨Ελλάδα¨που θα μπορύσε. Δηλαδή πως λέμε πως στην κατοχή είχαμε στην Ελλάδα ¨γερμανική διοίκηση¨ ή στην Θράκη ¨βουλγαρική διοίκηση¨, έτσι και τώρα το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας χρησιμοποιεί τον όρο ¨ελληνική διοίκηση¨ για την περιοχή της ελληνικής Θράκης . Ουσιαστικά δηλαδή απονομιμοποιεί την παρουσία της Ελλάδας στην Θράκη και κατά συνέπεια και τις ενέργειες της ελληνικής πολιτείας εδώ.  Προσέξτε δεν μιλάμε για άρθρο ενός τζουτζέ του Ερντογάν σαν αυτούς που έχουμε στην Θράκη, αλλά για επίσημο έγγραφο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ! Αυτό δεν είναι σκάνδαλο ; Μήπως να αρχίσουμε και εμείς να γράφουμε στο αντίστοιχο δικό μας υπουργείο π.χ. για την ελληνική μειονότητα Κωνσταντινούπολης που βρίσκεται ¨υπό τουρκική διοίκηση¨. Ή για το Άμεντ (Ντιγιαρμπακίρ στα τουρκικά) που βρίσκεται ¨υπό τουρκική διοίκηση¨ ; Όποιος θεωρεί υπερβολικά αυτά που λέμε ας πάει στην Τουρκία να γράψει σε τουρκική εφημερίδα ή ιστοσελίδα για π.χ. ¨υπό τουρκικό έλεγχο Σμύρνη¨ , να δούμε τι θα του συμβεί…
Περαιτέρω σχόλια δεν χρειάζονται. Νομίζουμε πως έχει έρθει η ώρα των πράξεων από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας. Θα υπάρξει καμία αντίδραση προς την τουρκική πλευρά ;  Διοτι φυσικά και είναι σημαντικότατα τα Ίμια, αλλά εδώ οι γείτονες και σύμμαχοι ( μη χέσω) δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Οπότε ; Θα πράξουμε τίποτε ; Θα θέσουμε κανένα περιορισμό στο ¨μαγαζί¨ της οδού Ιώνων ;http://www.militaire.gr,http://tourkikanea.gr/2017/02/azinlikca/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!