ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ

hitlercamp
Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Είναι πολύ περίεργο που τα τελευταία χρόνια τα γερμανικά κανάλια αφιερώνουν πολλές ώρες από τα προγράμματα τους δείχνοντας ντοκιμαντέρ από την εποχή του Χίτλερ. Οι εικόνες αυτές έχουν ως συνέπεια να εξοικειώνουν τους σύγχρονους Γερμανούς με την εποχή εκείνην και τα εγκλήματα της και, παρά το ότι δηλώνουν πώς αν σήμερα ερχόταν ένας καινούργιος Χίτλερ θα τον καταψήφιζαν, η εξοικείωση αυτή με την εποχή του καλλιεργεί ένα ψυχολογικό κλίμα αποδοχής του χιτλερικού καθεστώτος. Σε αυτό συμβάλει και η σημερινή κατάσταση με την εισβολή των χιλιάδων ισλαμιστών στην Ευρώπη και στην Γερμανία.

Όταν όμως το ναζιστικό καθεστώς άρχισε να οδηγείται σε ήττα, οι Ναζί προσπαθούσαν να αποκρύψουν τα στοιχεία των αποτρόπαιων αυτών πράξεων, θανατώνοντας μάρτυρες και βάζοντας φωτιά στα στρατόπεδα εξόντωσης τους01-nazis1
Μια από αυτές τις τοποθεσίες που ήταν ένα Στρατόπεδο εξόντωσης Σομπιμπόρ στην Πολωνία, ανασκάφηκε πρόσφατα ενώ αυτό που βρέθηκε εκεί ήταν τόσο σοκαριστικό που δεν περιγράφεται με λόγια
sobibor3
Το Σορμπιμπόρ ήταν ένα μέρος όπου στέλνονταν Ιουδαίοι και άλλες περιθωριακές ομάδες προς θανάτωση και απέθεταν τα πτώματά τους.
sobibor1
Αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης ήταν μέρος της επιχείρησης Ράινχαρντ όπου θανατώθηκαν συστηματικά δύο εκατομμύρια άνθρωποι.sobibor.map
Χιλιάδες βαγόνια μετέφεραν θύματα από αυτές τις σιδηροδρομικές γραμμές και δεν επέστρεψαν ποτέ.
railstation
Όταν διαφάνηκε πως οι Ναζί θα έχαναν τον πόλεμο και είχαν αρχίσει να υποχωρούν από όλα τα μέτωπα τότε σε πολλές περιοχές της Γερμανίας είχε αρχίσει μια μεγάλη επιχείρηση απόκρυψης πολλών μυστικών του ναζιστικού καθεστώτος σε διάφορα μέρη. Έβαζαν φωτιά στα κρεματόρια και έριχναν μπετόν στους τάφους.
sobibor.covering
Στην περιοχή του Σομπιμπόρ μια ομάδα πολωνών και Εβραιών ιδικών ερευνητών άρχισαν εντατικές έρευνες για να εντοπίσουν συγκεκριμένα μέρη όπου oι ναζιστές είχαν διαπράξει πολλά εγκλήματα.
barriers
Ο σκοπός τους ήταν να φέρουν στην επιφάνεια τους τρόπους με τους οποίους οι Γερμανοί εκτελούσαν τα θύματα τους, ικανοποιώντας έτσι με αυτόν τον τρόπο και τις ψυχές αυτών των θυμάτων.
inwood
Ένας από τους ερευνητές αρχαιολόγους ο Yoram Haimi, ομολόγησε πως ανάμεσα στα θύματα ήταν και δυο στενοί του συγγενείς.
squarehole
Ανάμεσα στα ευρήματα που ανακάλυψαν ήταν και μια χαρακτηριστική αρμαθιά κλειδιών από τα κελιά όπου κλείδωναν εκεί μέσα τους Εβραίους σαν τα ποντίκια για να βρουν στην συνέχεια φρικτό θάνατο.
oldkeys
Εκτός από αυτό βρέθηκαν και πολλά προσωπικά αντικείμενα από τα αδικοχαμένα θύματα μεταξύ των οποίων και ένα δαχτυλίδι που είχε την χαρακτηριστική φράση «μαζί με αυτό είμαστε για πάντα δεμένοι».
jewishring
Και ενώ συνεχίζονται οι έρευνες ξαναβρέθηκαν αμέτρητοι σκελετοί από μαζικούς τάφους των θυμάτων του ναζιστικού καθεστώτος.massgravedigging
Είναι χαρακτηριστικό πως σε έναν από τους σκελετούς αυτούς διακρινόταν καθαρά πως είχε εκτελεστεί με σφαίρα στο πίσω μέρος του τραχήλου.Jewish.sculls.from.across.Europe
Είναι δύσκολα να κατανοήσομε τον ψυχισμό αυτών των ανθρώπων που εκτελώντας εντολές του ναζιστικού καθεστώτος είχαν προβεί σε αμέτρητες εκτελέσεις αυτών των δύστυχων θυμάτων τους. Μακάρι να μην επαναληφτεί ποτέ ξανά.
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!