Ο κόσμος τρελάθηκε: Τραμπ, Ερντογάν και Λεπέν σε παράκρουση λαϊκισμού

Ο κόσμος τρελάθηκε: Τραμπ, Ερντογάν και Λεπέν σε παράκρουση λαϊκισμού
Ο ιός του λαϊκισμού προκαλεί παγκόσμια τρέλα. Τρεις πολιτικοί – οι δύο κορυφαίοι ηγέτες μεγάλων χωρών και η τρίτη επίδοξη πρόεδρος μεγάλης χώρας – αντέδρασαν με πρωτοφανή για τα πολιτικά ειωθότα τρόπο, αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε κατάμουτρα το τηλέφωνο στον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας, αφού προηγουμένως τον είχε... στολίσει με απαξιωτικά σχόλια. Σάλο έχει προκαλέσει και φωτογραφία που δείχνει τον Τραμπ να κάνει... άσεμνη χειρονομία την ώρα που μιλά με τον Αυστραλό Πρωθυπουργό στο τηλέφωνο!

Ο Ερντογάν επιπλήττει τη Μέρκελ
Στην Αγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέπληξε δημοσίως, σε συνέντευξη Τύπου, την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ επειδή μίλησε για «ισλαμική τρομοκρατία».
Δεν δίστασε να επιπλήξει την Μέρκελ και να απαιτήσει να αποσυρθεί ο εν λόγω όρος
«Η έκφραση "ισλαμιστική τρομοκρατία" μας λυπεί βαθιά. Μια τέτοια έκφραση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται, δεν είναι δίκαιο. Διότι το Ισλάμ και η τρομοκρατία δεν μπορούν να συνδέονται» τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους. «Η λέξη "Ισλάμ" σημαίνει "ειρήνη". Επομένως, όταν βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη δύο λέξεις που παραπέμπουν στην ειρήνη και στην τρομοκρατία, αυτό στεναχωρεί τους πιστούς αυτής της θρησκείας (του Ισλάμ). Να μην το χρησιμοποιούμε αυτό, σας παρακαλώ, διότι όταν αυτό γίνεται, θα είμαστε υποχρεωμένοι να αντιτασσόμαστε. Εάν παραμείνουμε σιωπηλοί, αυτό θα σημαίνει ότι την αποδεχόμαστε. Εγώ, ως μουσουλμάνος, ως μουσουλμάνος πρόεδρος, δεν μπορώ να το αποδεχθώ» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η κοινή συνέντευξη Τύπου, επιβεβαίωσε το ρήγμα στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας σε μείζονα θέματα, όπως της τρομοκρατίας και συνοδεύτηκε από ένα πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο.
Γαλλία: Η Λεπέν βάζει μπράβους να πετάξουν σηκωτό δημοσιογράφο
Την ίδια ώρα, στη Γαλλία ένας δημοσιογράφος επιχείρησε να θέσει μια αιχμηρή ερώτηση στην πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν. Πριν καν ολοκληρώσει τη φράση του, οι σωματοφύλακές της άρχισαν να τον σπρώχνουν, τον έβγαλαν σηκωτό από την αίθουσα και ένα εξ αυτών χαστούκισε τον οπερατέρ που κατέγραφε καρέ-καρέ την βίαιη αντίδρασή τους.
Ολα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος Πολ Λαρουτουρού, που εργάζεται στο σατιρικό σόου Quotidien του TMC ρώτησε τη Λεπέν αν ένας πρώην σωματοφύλακάς της υπήρξε βοηθός της στο κοινοβούλιο».
Αμέσως οι «γορίλες» της Λεπέν τον έσπρωξαν και τον απομάκρυναν διά της βίας από την αίθουσα.
«Αφήστε με! Είστε τρελοί; Είστε τελείως άρρωστοι; Δεν είναι σωστό αυτό που κάνετε. Δεν μπορείτε να με εμποδίσετε από το να θέσω μια ερώτηση στη Λεπέν!» διαμαρτύρεται διαρκώς ο δημοσιογράφος, αλλά εις μάτην. Οι σωματοφύλακες της προέδρου του Εθνικού Μετώπου τον πέταξαν έξω και ένας τον χαστούκισε.
Ο Νταβίντ Ρασλίν, ανώτερο στέλεχος του Εθνικού Μετώπου, έστειλε χθες στο Twitter μήνυμα επισημαίνοντας ότι οι άνδρες ασφαλείας της Λεπέν δεν ευθύνονται. «Οι άνδρες ασφαλείας που περιφρουρούσαν το συνεδριακό κέντρο φρόντισαν για αυτό» συμπλήρωσε.
Η σκαιότατη συμπεριφορά Τραμπ στον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας
Στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρθηκε με σκαιότατο τρόπο στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post, έπειτα από μόλις 25 λεπτά ομιλίας, ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα του Αυστραλού πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιανουαρίου προκειμένου οι δύο ηγέτες να συζητήσουν πως το διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών που προέρχονται από εφτά μουσουλμανικές χώρες θα επηρεάσει τις σχέσεις ΗΠΑ -Αυστραλίας, οι οποίες παραδοσιακά είναι καλές.
Αυτή ήταν και η πρώτη επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, όπως φαίνεται όμως δεν τελεσφόρησε Ο Τραμπ άρχισε να φωνάζει και στα 25 λεπτά -είχε προγραμματιστεί να μιλήσουν 60- έκλεισε το τηλέφωνο στον Αυστραλό πρωθυπουργό. Είχε φροντίσει όμως να του πει ότι την ίδια ημέρα είχε συνομιλήσει και με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν και χαρακτήρισε την μεταξύ τους συνομιλία «το χειρότερο τηλεφώνημα». Παράλληλα,ο Τραμπ φέρεται να είπε στον Τέρνμπουλ «δεν είναι καλή μέρα φίλε», χρησιμοποιώντας τη λέξη «mate» που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι Αυστραλοί.
Μάλιστα ο Τραμπ επιτέθηκε στον Αυστραλό πρωθυπουργό κοροϊδεύοντας τον για την οριακή πλειοψηφία ενώ τον κατηγόρησε και για τη συμφωνία για τους πρόσφυγες που υπέγραψε με τον Μπαράκ Ομπάμα λέγοντάς του επί της ουσίας ότι η χώρα του στέλνει στις ΗΠΑ τους επόμενους «βομβιστές της Βοστώνης». Σε αυτό το σημείο ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν στους αδερφούς Τσαρνάεφ οι οποίοι τον Απρίλιο του 2015 αιματοκύλησαν τον Μαραθώνιο της Βοστόνης.
Η άσεμνη χειρονομία Τραμπ
Ωστόσο, η επεισοδιακή τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκολμ Τέρνμπουλ, είχε και... παρασκήνιο.
Σάλος έχει δημιουργηθεί στα social media με την χειρονομία του Προέδρου των ΗΠΑ, την στιγμή της τηλεφωνικής επικοινωνίας καθώς έχει υψωμένο το δάκτυλο του.
Οι περισσότεροι χρήστες του Twitter συνδυάζουν τις απαξιωτικές φράσεις του Τραμπ προς τον Τέρνμπουλ με το υψωμένο δάκτυλο και κάνουν αναφορές για ανάρμοστη συμπεριφορά του Προέδρου των ΗΠΑ.  
 http://www.iefimerida.gr/news/316958/o-kosmos-trelathike-tramp-erntogan-kai-lepen-se-parakroysi-laikismoy#ixzz4XZHocYuL

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!