ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο… ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ «ΤΑΦΟΣ» ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!

cerablusharita
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την έντονη ανησυχία της Άγκυρας προκαλούν οι πληροφοριες από την Συρία, ότι οι Αμερικανοί εν όψει νέων πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή του Menbiç με τις τουρκικές απειλές για εκδίωξη των Κούρδων δυτικά του Ευφράτη, ενισχύουν τις κουρδικες δυνάμεις με μεταφορά μεγάλης δύναμης αμερικανικών αρμάτων μάχης.

tank
Όπως αναφέρουν οι πληροφοριες που φτάνουν στα τουρκικά ΜΜΕ, οι Αμερικανοί αυτές τις μέρες έχουν προχωρήσει σε εσπευσμένη μεταφορά αριθμού αμερικανικών αρμάτων μάχης ενισχύοντας τις δυνάμεις του κουρδικού YPG, που οι Τούρκοι το έχουν χαρακτηρίσει σαν τρομοκρατική οργάνωση και απαιτούν να αποσυρθεί δυτικά του Ευφράτη.
Η ένταση στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη, καθώς οι Τούρκοι ενώ προσπαθούν να διώξουν τους Κούρδους, οι Κούρδοι συνεχώς ενισχύονται με αμερικανικές ενισχύσεις και εκτός από τα άρματα μάχης και με αντιαρματικές βόμβες και άλλα πολεμοφόδια αμερικανικής προέλευσης.
Οι νηοπομπές που μεταφέρουν πολεμικό υλικό στο μέτωπο του Menbiç είναι ασταμάτητες και δείχνουν πως τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και πιο πολύ για την τουρκική πλευρά, ενώ οι Κούρδοι ήδη δηλώνουν αποφασισμένοι να μετατρέψουν το πεδίο μάχης σε μαζικό τάφο των τουρκικών δυνάμεων.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!