“Θα ζήσουμε θερμό επεισόδο πιο σοβαρό από τα Ίμια”! Ποιος κάνει τη πρόβλεψη


Την εκτίμηση ότι μπορεί η Ελλάδα να κληθεί να αντιμετωπίσει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, πολύ σοβαρότερο από εκείνο των Ιμίων, εξέφρασε ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.Το ΚΚΕ στις προβλέψεις και στις αναλύσεις συνήθως “πέφτει μέσα”. Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί αυτή τη φορά.
Μιλώντας στην ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη ο κ.Κουτσούμπας είπε:
 “Η προκλητικότητα της Άγκυρας που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα οδηγεί σε ένα υπαρκτό κίνδυνο θερμού επεισοδίου.
Όλα τα τελευταία γεγονότα και οι προκλητικές δηλώσεις της τούρκικης ηγεσίας και όλα αυτά που κάνουν στην πράξη, όπως χτες στο Φαρμακονήσι, μας ανησυχούν σοβαρά.

Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα, να επαγρυπνεί απ’ αυτή τη σκοπιά, φυσικά και οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά κυρίως ο ελληνικός λαός γιατί υπάρχει ο κίνδυνος πιο θερμού επεισοδίου. Γιατί εδώ που τα λέμε όλα αυτά, λίγο ως πολύ είναι θερμά επεισόδια αλλά ίσως να έχουμε και ένα χειρότερο, ακόμα πιο προωθημένο επεισόδιο απ’ ότι είχαμε στα Ίμια παλιότερα. Βεβαίως η τούρκικη πολιτική εμείς πιστεύουμε πάει με σχέδιο, έχει αυξηθεί η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και σε στρατιωτικό επίπεδο, έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά, πιέζεται έτσι κι αλλιώς όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά έχει κι άλλα μέτωπα. Η επιθετικότητά της εκφράζεται και στη Συρία, έχει στρατιωτικές δυνάμεις εκεί, αφού πρώτα ενίσχυσε και εξόπλισε τον ISIS ή τμήματα του ISIS και της αντιπολίτευσης στον Άσαντ, τώρα έρχεται αντιμέτωπη μαζί τους διότι έχει το πρόβλημα με τους Κούρδους, υπάρχουν Κούρδοι στη Συρία φοβάται μη φτιαχτεί κράτος όπως επίσης και στο Ιράκ.
Δηλαδή έχει στα ανατολικά της σύνορα ανοιχτά ζητήματα, έχει στο εσωτερικό της επίσης τους κούρδους και άλλα σοβαρά προβλήματα και βεβαίως στα δυτικά της σύνορα επειδή έχει ζωτικά όπως λέει, εντός εισαγωγικών συμφέροντα. Και δυστυχώς αυτά τα υπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση μετά την περίπτωση των Ιμίων, στη Μαδρίτη. Για πρώτη φορά η τότε κυβέρνηση του κ. Σημίτη υπέγραψε ότι η Τουρκία έχει ζωτικά ενδιαφέροντα στο Αιγαίο και αυτά τα προωθεί πότε με μια βραχονησίδα που διεκδικεί, πότε με παραβίαση χωρικών υδάτων, πότε με παραβίαση του εναέριου χώρου και μια σειρά τέτοια ζητήματα.
Άρα, λοιπόν έχει σχεδιασμό και τον προωθεί κάθε φορά η Τουρκία. Θέλει να παίρνει επιθετικά και στο διπλωματικό πολιτικό επίπεδο και στο τακτικό επίπεδο, να κερδίζει έδαφος κι απ’ αυτή την άποψη δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι δεν θα προχωρήσει και σε πιο δυναμικές στρατιωτικές ενέργειες ενάντια στη χώρα μας. Βέβαια σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζεται ο ελληνικός λαός να είναι προετοιμασμένος να το αντιμετωπίσει. Δεν έχουν καμιά δουλειά Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικό έδαφος, δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αλλαγή συνόρων, γιατί τώρα βλέπουμε να αμφισβητεί και τη συνθήκη της Λωζάνης, έστω στα λόγια προς το παρόν αλλά οτιδήποτε λέγεται απ’ την τούρκικη πολιτική στα λόγια δεν μένει μόνο στα λόγια. Και βεβαίως συνεχίζει όλη αυτή η υπόθεση, γιατί το Αιγαίο δεν είναι μόνο Ελλάδα – Τουρκία, στο Αιγαίο όπως και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο εμπλέκονται πάρα πολλές ισχυρές δυνάμεις, μεγάλα κέντρα όπως είναι η Ρωσία, οι ΗΠΑ, όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, άλλες χώρες της ΕΕ και περιφερειακές δυνάμεις, η Τουρκία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και πάει λέγοντας.                                           http://www.militaire.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!