Translate

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Πλήρης ασυδοσία Αμέτ Ριτβάν: Καθιερώνει τα τούρκικα ως επίσημη γλώσσα στον Δήμο Αρριανών!

ΑΡΡΙΑΝΑ - ΡΙΤΒΑΝ

Ο αντιπρόεδρος της ακραίας «Συμβουλευτικής Επιτροπής», τα ραντεβού με τους «Γκρίζους Λύκους» και οι απειλές για κινητοποιήσεις

Με έγγραφο που φέρει το επίσημο λογότυπο του Δήμου Αρριανών και το οποίο είναι γραμμένο στα τούρκικα, επέλεξε ο δήμαρχος Αμέτ Ριτβάν στις 16 Ιανουαρίου να ανακοινώσει τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων της περιοχής λόγω χιονόπτωσης.
Στο έγγραφο, το οποίο ωστόσο δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου ούτε κάποια σφραγίδα του Δήμου, ανακοινώνεται πως «λόγω χιονόπτωσης, όλα τα εν Οργάνη ευρισκόμενα σχολεία (συμπεριλαμβάνονται νηπιαγωγεία και το γυμνάσιο) και τα δημοτικά που βρίσκονται σε Κερασιά, Χλόη, Κάρδαμο, Δροσιά, Εσοχή και Ραγάδα θα παραμείνουν κλειστά στις 16/1/2017».

Το έγγραφο του Δήμου Αρριανών με την χρησιμοποίηση της τουρκικής γλώσσας και τουρκικών τοπωνυμιών

Το έγγραφο του Δήμου Αρριανών με την χρησιμοποίηση της τουρκικής γλώσσας και τουρκικών τοπωνυμίων                            τουρκικών τοπωνυμίων

Το προκλητικό δε, που αποδεικνύει και το καθεστώς πλήρους ασυδοσίας κάτω από το οποίο διοικεί ο Αμέτ Ριτβάν έναν ελληνικό Δήμο, είναι το γεγονός ότι στο έγγραφο οι τοπικοί οικισμοί δεν αναγράφονται ούτε καν με τις επίσημες ονομασίες τους. Αντιθέτως, ο δήμαρχος Αρριανών προτίμησε να χρησιμοποιήσει τουρκικά τοπωνύμια δείγμα και της βούλησης του να διαμορφώσει τουρκική συνείδηση στους κατοίκους του ορεινού Δήμου.
Ο αντιπρόεδρος της ακραίας «Συμβουλευτικής Επιτροπής»
Για τους γνωρίζοντες πάντως, η χρησιμοποίηση του παραπάνω εγγράφου από τον Αμέτ Ριτβάν δεν αποτελεί καμία έκπληξη ειδικά αν αναλογιστούμε ότι ο ίδιος είναι αντιπρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής τουρκικής μειονότητας Δυτ. Θράκης». Μιας επιτροπής, η οποία για πολλούς αποτελεί την «ομπρέλα» υπό στην σκέπη της οποίας λειτουργούν οι ακραίοι της μειονότητας. Πρόεδρος της ίδιας επιτροπής είναι άλλωστε ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, γενικός γραμματέας ο πρόεδρος της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Κοράι Χασάν ενώ χρέη αντιπροέδρου εκτελεί επίσης ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά.Μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τούρκες, γιο του ιδρυτή των «Γκρίζων Λύκων» της Τουρκίας Αλπαρσλάν Τούρκες                                                                       Μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τούρκες, γιο του ιδρυτή των «Γκρίζων Λύκων» της Τουρκίας Αλπαρσλάν Τούρκες
Το ραντεβού με τον Ερντογάν και τους «Γκρίζους Λύκους»
Μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής», μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Αρριανών, πραγματοποίησαν τον περασμένο Μάιο επίσκεψη στην Άγκυρα όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στην συνάντηση αυτή μάλιστα είχε δώσει δημοσιότητα και η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak η οποία έγραφε τότε πως «ο πρόεδρος Ερντογάν υποδέχθηκε τους εκπροσώπους της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης. Ο πρόεδρος έδωσε διάφορα δώρα στον εκλεγμένο μουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, στον εκλεγμένο μουφτή της Κομοτηνής και τους υπολοίπους».
Κατά της διάρκεια εκείνης της συνάντησης δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο ήταν και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τούρκες, γιος του ιδρυτή των «Γκρίζων Λύκων» της Τουρκίας Αλπαρσλάν Τούρκες.                                                                      «Υποδέχτηκα την αντιπροσωπεία της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και τους επανέλαβα την ισχυρή μας στήριξη», ανάρτησε στο twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου                                                                     «Υποδέχτηκα την αντιπροσωπεία της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και τους επανέλαβα την ισχυρή μας στήριξη», ανάρτησε στο twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου
Οι «απειλές» για κινητοποιήσεις και τα εμπρηστικά συνθήματα
Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη της με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, η «Συμβουλευτική Επιτροπή» σκληραίνει τη στάση της με απειλές για δυναμικές κινητοποιήσεις και εμπρηστικά συνθήματα που έρχονται τη στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση «στοχοποιεί» την Θράκη.
Με αφορμή τις αυτονόητες δηλώσεις του Πρόεδρου Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, περί ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας, οι ακραίοι εκπρόσωποι του τουρκισμού στη Θράκη με την καθοδήγηση της Άγκυρας επιχειρούν να στήσουν έναν «ανένδοτο», ελπίζοντας ότι έτσι θα κρατήσουν εγκλωβισμένη τη μουσουλμανική μειονότητα στους σχεδιασμούς της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.
Έτσι λοιπόν δημοσιοποιείται μια ανακοίνωση μέσω της οποίας ουσιαστικά προαναγγέλλεται -με απειλητικό τρόπο μάλιστα- πρόγραμμα «σκληρής δημοκρατικής δράσης και πορείας διαμαρτυρίας». Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η «Συμβουλευτική» αναφέρονταν:
«Η Συμβουλευτική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση εξουσιοδότησε βουλευτές, δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες να θέσουν την κατάσταση και τις πιέσεις εις βάρος της μειονότητας. Η μειονότητα θα συνεχίσει την αντίδρασή της, ανάλογα με την απάντηση που θα πάρουμε από εκεί. Εάν οι ανώτατοι αιρετοί σταματήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ, εάν δεχτούν τη μειονότητα ως ομόλογο ή εάν δοθούν τα δέοντα δικαιώματα στη μειονότητα, καλώς. Αλλά εάν δεν γίνει αυτό, τότε αποφασίστηκε να φτάσουμε έως τη δημοκρατικά χαρακτηριζόμενη ως σκληρή δράση της πορείας διαμαρτυρίας. Ανάλογα με την απάντηση που θα έχουμε, θα τα αξιολογήσουμε αυτά τις επόμενες μέρες».
«Είμαστε Τούρκοι, υπό ελληνική κατοχή οι μουφτείες μας»
Οι προκλήσεις πάντως των ακραίων της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» δεν σταματούν εδώ. Τελευταίο παράδειγμα η εκδήλωση «Μνήμη 29/1» που διοργανώθηκε πρόσφατα στην «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής». Μέλη της παραδίδουν «μαθήματα» δημοκρατίας στο ελληνικό Κράτος, βροντοφωνάζουν «είμαστε Τούρκοι» ενώ δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για «κατοχή» των μουφτειών, για «πραξικόπημα» κατά της θρησκευτικής ελευθερίας και για μια Ελλάδα που «έβαλε στο μάτι» μέχρι και τα τζαμιά τους.
Όλα τα παραπάνω φυσικά λαμβάνουν μέρος υπό την προκλητική ανοχή των αρμοδίων και ως εκ τούτου το ερώτημα που τίθεται είναι ένα και μοναδικό. Θα παρέμβουν οι Αρχές ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα, τουλάχιστον, στον Δήμο Αρριανών; Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο κ. Αμέτ Ριτβάν για την χρησιμοποίηση της τουρκικής στο έγγραφο αυτό;
Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis,http://fonirodopis.gr/press/70343

Δεν υπάρχουν σχόλια: