Νέα ένταση στα Ιμια:Τρεις ώρες «κυνηγητό» ελληνοτουρκικών πολεμικών σκαφών

Νέα ένταση στα Ιμια:Τρεις ώρες «κυνηγητό» ελληνοτουρκικών πολεμικών σκαφών [βίντεο]
Νέα ένταση διάρκειας τριών ωρών υπήρξε και σήμερα στα Ιμια, όπως υποστηρίζουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ώρες αφού βουλευτής της κεμαλικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «παραχώρησε» στην Ελλάδα 17 νησιά του Αιγαίου.
Εδώ και 22 ημέρες η ένταση δεν λέει να κοπάσει, αλλά σήμερα πήραν «φωτιά» οι ασύρματοι, όπως μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αφού η μία πλευρά καλούσε την άλλη να απομακρυνθεί από τα χωρικά της ύδατα.

Οπως υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ η ένταση ξεκίνησε το πρωί και κράτησε μέχρι το μεσημέρι, όταν πλοία του ελληνικού λιμενικού παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα για έξι φορές.
Σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ της γείτονος, τα τουρκικά πλοία καταδίωκαν για ώρες, τα ελληνικά σκάφη, ενώ προς συνδρομή τους έσπευσε και πλοίο που ανήκει στην ακτοφυλακή του Τουργκούτ-ρέις. Τα ελληνικά πλοία περνούσαν μπροστά από τις βραχονησίδες, επί τρεις ώρες, λένε τα τουρκικά ΜΜΕ και υποστηρίζουνότι κάποιες φορές μάλιστα ελληνικά και τουρκικά πλοία ήρθαν σχεδόν «πρόσωπο με πρόσωπο».
Όπως αναφέρεται, οι ανακοινώσεις και οι προειδοποιήσεις μέσω ασυρμάτου έδωσαν και πήραν. Όχι μόνο από την τουρκική πλευρά που καταδίωκε τα ελληνικά πλοία αλλά και από την ελληνική ακτοφυλακή, η οποία –αν και σε τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα- ζητούσε από τα τουρκικά πλοία να απομακρυνθούν.
Οι παραβιάσεις διακόπηκαν για περίπου μισή ώρα, όταν πέρασε ένα μεταγωγικό πλοίο από την περιοχή.Τούρκος βουλευτής: Ο Ερντογάν παραχώρησε στην Ελλάδα... 17 νησιά!
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο βουλευτής της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μουσταφά Ακαϊντίν, κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι... παραχώρησε στην Ελλάδα 17 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο.
«Αποκαλύπτεται ότι συμβιβαστήκαμε, αφήνοντας ήδη στην Ελλάδα 17 νησιά, κρυφά από τον τουρκικό λαό. Δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη σχετική ανακοίνωση από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών μας» είπε ο Τούρκος βουλευτής, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.
Και συνέχισε: «Τώρα γίνεται κατανοητό ότι αντίστοιχοι συμβιβασμοί γίνονται στη Γενεύη για την Κύπρο».

 http://www.iefimerida.gr/news/320163/nea-entasi-sta-imiatreis-ores-kynigito-ellinotoyrkikon-polemikon-skafon-vinteo#ixzz4Z9O1krQY

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!