Κυπριακό - Ε.Ε.: Επιστολή Αναστασιάδη στους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων Θέμα της οι απαιτήσεις της Άγκυρας


Αντίδραση από την ίδια την Ε.Ε. για τις αξιώσεις της Τουρκίας να ισχύσουν, μετά τη λύση του Κυπριακού και για τους Τούρκους πολίτες οι τέσσερις βασικές ελευθερίες των πολιτών της Ένωσης ζητεί ο πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης, με επιστολή του προς τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και προς όλους τους θεσμικούς φορείς της Ένωσης.

Την επιστολή, για την οποία έγραψε η εφημερίδα «Αλήθεια», επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δήλωσε ότι, όπως προκύπτει από τις επαφές του προέδρου Αναστασιάδη στην Μάλτα, οι απαιτήσεις της Τουρκίας «δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Κύπρου μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η τουρκική απαίτηση είναι σημαντική «και δυνατόν να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για την Ε.Ε. και τα κράτη - μέλη της». Ως εκ τούτου, προσθέτει, απαιτείται να υπάρξει συλλογική αντιμετώπιση, καθώς πρόκειται για απαίτηση η οποία «εάν υλοποιηθεί, αποδίδει στην Τουρκία καθεστώς πάνω από αυτό που έχει σήμερα ως υποψήφια χώρα και στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με άνοιγμα της πίσω πόρτας της Ε.Ε. για την Τουρκία».
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρεται σε πιθανές επιπτώσεις από κάθε μία ξεχωριστά από τις τέσσερις ελευθερίες της Ε.Ε.                                                                                                                              http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!