Το ειρωνικό πρωτοσέλιδο του Independent: Καλώς ήρθατε στο νησί του Μπόρις!


Το ειρωνικό πρωτοσέλιδο του Independent: Καλώς ήρθατε στο νησί του Μπόρις!
Τον πιό απίστευτο τίτλο, συνοδευόμενο από μια δυσοίωνη φιγούρα, εμπνεύστηκε σήμερα η έγκριτη βρετανική εφημερίδα The Independent, η οποία είχε τεθεί κατά του Brexit.
«Τα σπάσαμε με την Ευρώπη, o πρωθυπουργός παραιτήθηκε, ο Νάιτζελ Φάρατζ είναι ασυγκράτητος, οι αγορές κατέρρευσαν, η Σκωτία θέλει νέο δημοψήφισμα, θα τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση 52 εμπορικές συμφωνίες και κανείς δεν είναι φαβορί για πρωθυπουργός... Καλώς ήρθατε στο νησί του Μπόρις», αναφέρει το ειρωνικό πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας The Independent, κάνοντας αναφορά στον άνθρωπο που θεωρείται ως ο πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.


«Τα γέλια τελείωσαν, ο Μπόρις Τζόνσον του οποίου η δημοτικότητα ετράφη με γελοιότητες, έπαψε να παίζει τον κλόουν από την ημέρα που μπήκε επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ του Brexit» γράφει εξίσου ειρωνικά και η Le Monde.
«Πριν του δίνατε ένα γελοίο καπέλο και το φορούσε» δήλωσε και ο Tim Shipman, δημοσιογράφος της Sunday Times, ο οποίος στα μέσα Ιουνίου του είχε δώσει ένα καπέλο για να ποζάρει ως άλλος Τσόρτσιλ. «Ε, όχι!» απάντησε τότε ο Μπόρις Τζόνσον, παρότι του αρέσει να τον συγκρίνουν με τον πρωθυπουργό της μάχης της Αγγλίας.

Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του, στο εξής. Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου έκανε πιρουέτες ως σήμερα όταν τον ρωτούσαν για τις πολιτικές του φιλοδοξίες και για τη μάχη του εναντίον του Ντέιβιντ Κάμερον, παρότι είναι στο ίδιο κόμμα. Αλλά ο βαθύς πόθος του να αντικαταστήσει στην  Downing Street τον παιδικό του φίλο δεν κρύβεται πιά. Εχοντας τεθεί επικεφαλής της εκστρατείας για την έξοδο από την ευρωπαϊκή ένωση την οποία θεωρεί «υπό κατάρρευση», ο Μπόρις Τζόνσον μπήκε σταδιακά στο κοστούμι του πρωθυπουργού και μπορεί να γίνει.
Oταν το Brexit επιβεβαιώθηκε από τα εκλογικά αποτελέσματα, ο άντρας με το ξανθό μαλλί (το βάφει με οξυζενέ, ισχυρίζεται η Liberation) και μοιάζει εφιαλτικά στον Ντόναλντ Τραμπ έκανε την εμφάνισή του μπροστά στις κάμερες.
«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη στην Ευρώπη. Είμαστε μέρος της Ευρώπης...αλλά δεν υπάρχει ανάγκη στον 21ο αιώνα να είμαστε μέρος ενός συστήματος ομοσπονδιακής διακυβέρνησης με έδρα τις Βρυξέλλες. Ηταν μια ευγενής ιδέα αλλά δεν δικαιολογείται πλέον» ήταν η προσεκτική αλλά πυρομανής πρώτη δήλωσή του.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι σήμερα ο υποψήφιος φαβορί για την ηγεσία των Τόρις και την Αγγλία. Είναι δημοφιλής και ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Οταν αποφάσισε να υποστηρίξε το Brexit κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι δρούσε για προσωπικό όφελος ώστε να γίνει κάποια μέρα πρωθυπουργός.
Ηδη επτά είναι οι υποψήφιοι για να πάρουν τη θέση του Κάμερον στο κόμμα και στην πρωθυπουργία. Πέντε μεταξύ αυτών ήταν κατά του brexit. Απέναντί τους ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ο φάρος του leave. Στο εξής θα πρέπει οι βουλευτές του κόμματος που εκλέγουν και τον πρωθυπουργό να επιλέξουν.
(Ο Μπόρις Τζόνσον με την σύζυγό του πάνε να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για το Brexit)

Μπόρις Τζόνσον και Νάιτζελ Φάρατζ, οι δύο ηγετικές μορφές του Brexit:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!