Βρετανός που πολέμησε στην Κρήτη ζήτησε να μεταφερθούν οι στάχτες του στο νησί όταν πεθάνει!


Ο βετεράνος έφυγε πλήρης ημερών και οι συγγενείς του εκπλήρωσαν την επιθυμία του. Διαβάστε την συγκλονιστική ιστορία!  
Ο βετεράνος έφυγε πλήρης ημερών και οι συγγενείς του εκπλήρωσαν την επιθυμία του. Διαβάστε την συγκλονιστική ιστορία!
Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης
Πολέμησε στην Μάχη της Κρήτης και ζήτησε οι στάχτες του να μεταφερθούν για πάντα στο νησί που υπερασπίστηκε το 1941 και που αγάπησε για πάντα! Η συγκλονιστική επιθυμία του Βρετανού Alf Hey, ο οποίος συμμετείχε στην Μάχη της Κρήτης τον Μάιο του 1941 και ζήτησε από τους συγγενείς του να μεταφέρουν τις στάχτες του πίσω στο νησί μας όταν θα πεθάνει, έγινε πραγματικότητα στο χωριό Άνω Μέρος του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο.

3 alf hey
Εκεί όπου κατασκευάστηκε ένα μικρό μνημείο για να φυλάσσει για πάντα τις στάχτες του βετεράνου πολεμιστή που επέστρεψε στο νησί "του"... Το μνημείο χτίστηκε από τον απόστρατο Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας Στέφανο Λινοξυλάκη, έναν ανήσυχο κρητικό που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους συντοπίτες του -και όχι μόνο- καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο με μεράκι και συνεχή προσφορά στον τόπο του.
4 alf hey
Η έκταση παραχωρήθηκε από τον Γιάννη Μπαγουράκη, ο οποίος συνδέθηκε με στενή φιλία με τον Alf Hey, που επισκεπτόταν συχνά την Κρήτη τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, στην διαθήκη του, ζήτησε να δοθούν τα παράσημά του στον φίλο του τον Γιάννη, ο οποίος τα έχει τοποθετήσει μαζί με άλλα ντοκουμέντα και φωτογραφίες στον τοίχο της οικογενειακής ταβέρνας που διατηρεί στον Αδελειανό Κάμπο!
1 alf hey
Ο βετεράνος πολεμιστής έφυγε πλήρης ημερών το 2014, οπότε οι συγγενείς του εκπλήρωσαν με συγκίνηση την επιθυμία του. Η κατασκευή του μνημείου ήταν ένας ελάχιστος τρόπος για να του δείξουν οι κάτοικοι της περιοχής την ευγνωμοσύνη τους αλλά και την αγάπη τους. Ο Alf Hey, συνδέθηκε με την Κρήτη στην πλέον πολυτάραχη στιγμή της ζωής του, μέσα στις φλόγες του πολέμου. Επέστρεψε σε αυτήν για πάντα, 75 χρόνια μετά...                                                               http://defenceline.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!