Εκπληκτικοί οι Παραχαράκτες: Στον Άθω δεν υπάρχουν σκοπιανά χειρόγραφα γιατί τα έκαψαν οι Έλληνες!

 


Ιούνιος 7, 2016.
Άρθρο που δημοσιεύθηκε την 1η Ιουνίου 2006,  έχει τίτλο «η (Ψευδο)μακεδονική  λογοτεχνική κληρονομιά κάηκε στο Άγιο Όρος», αναφέρεται ότι δήθεν στο Άγιο Όρος υπήρχαν χειρόγραφα και βιβλία γραμμένα στη γλώσσα και γραφή  των Ψευδομακεδόνων Σκοπιανών εδώ και πολλούς αιώνες, αλλά τα έκαψαν οι Έλληνες μοναχοί γιατί τους …μισούσαν!
Ορμώμενος ο αρθρογράφος από το γεγονός όλα τα έθνη της Χερσονήσου του Αίμου έχουν ιστορικά κειμήλια που αποδεικνύουν την ύπαρξή τους στο ιστορικό γίγνεσθαι  της περιοχής, ενώ το ψευδοέθνος των Σκοπιανών δεν έχει τίποτε να δείξει, έχει  καταλήξει  στο εφεύρημα ότι τα σκοπιανά …χειρόγραφα τα έκαψαν οι Έλληνες που τους μισούσαν από τον 14ο ή 15ο αιώνα…

Να δούμε τι άλλο θα επινοήσουν για να διαστρεβλώσουν  την ιστορία στα Βαλκάνια προκειμένου να αποκτήσουν ένα έρεισμα στην πλάνη τους περί ψευδομακεδονικού έθνους!

Αναφέρεται: «Σε περιόδους  που στο Άγιο Όρος υπήρχαν περίπου 13.000 έντυπα βιβλία και 2.800 χειρόγραφα στα ελληνικά και 455 χειρόγραφα στα σλαβικά. Αυτά είναι του  του XIV και XV αιώνα  και λίγα του XIII  αιώνα. Υπήρξε μια εποχή που τα σλαβικά βιβλία ήταν πολλά , αλλά χάθηκαν ή λησμονήθηκαν ή εσκεμμένα κάηκαν από τους Έλληνες που τους μισούσαν»
Και πιο κάτω:
«Σλαβικά και ελληνικά χειρόγραφα που αφορούσαν το «μακεδονικό» παρελθόν υπήρχαν σε κάθε μοναστήρι, αλλά τα περισσότερα στις μονές Χιλανδαρίου  και Ζωγράφου.
 Αλλά λόγω του μίσους των Ελλήνων μοναχών προς αυτούς μειώθηκαν σημαντικά. Στις βιβλιοθήκες των Μονών υπήρχαν πολλά σλαβικά χειρόγραφα τουλάχιστον για δέκα 
αιώνες. Εδώ βρέθηκαν τα μεγάλα και παλαιότερα Γλαγολιτικά (σερβικά) χειρόγραφα».
Το «παράπονο» των Σκοπιανών είναι που δεν υπάρχουν χειρόγραφα ή βιβλία που να μιλούν για τους ψευδομακεδόνες των Σκοπίων.
--
- http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!