Περίεργα γεγονότα που κρύβονται πίσω από στίχους

Περίεργα γεγονότα που κρύβονται πίσω από στίχους
 
 Πολλές φορές διαβάζοντας στίχους τραγουδιών, κυρίως ξένων, δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πως πίσω από τους στίχους κρύβονται πληροφορίες που μόνο ο τραγουδιστής ή ο στιχουργός γνωρίζει.
 
Bryan Adams, John Lennon, Beatles, Bob Dylan, Aerosmith και Bob Marley είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες που μέσα στους στίχους τους περνάνε κρυφά μηνύματα ή διηγούνται ιστορίες άγνωστες στον περισσότερο κόσμο.

Μερικές από αυτές είναι λίγο πολύ γνωστές μέσω του διαδικτύου και μαζέψαμε τις πιο «χαζές», αστείες αλλά και έξυπνες και ιδιαίτερες και σας τις παρουσιάζουμε σε μια συλλογή των «καλύτερων».
 
Aerosmith
Aerosmith
Όσο ηχογραφούσαν το «Toys in the Attic» οι Aerosmith έγραφαν ακόμα στίχους, όταν έκαναν ένα διάλειμμα για να δουν την ταινία του Mel Brooks «Young Frankenstein». Μια από τις ατάκες του Igor τους έκανε να γράψουν το πρώτο single του δίσκου, «Walk this way».
Bryan Adams
Bryan Adams
Το καλοκαίρι του 1969, ο Bryan Adams ήταν 10 χρονών. Η νοσταλγία που υπάρχει στους στίχους του τραγουδιού δε βασίζονται στη συγκεκριμένη χρονολογία, αλλά σε μια αγαπημένη ερωτική στάση του κύριου Adams.
Bob Marley
Bob Marley
Σύμφωνα με την κοπέλα του Bob Marley, το «I shot the sheriff» εμπνεύστηκε από τον αγώνα τους γύρω από την αντισύλληψη. Ο «σερίφης» ήταν ο γιατρός που τελικά της έγραψε το χάπι της επόμενης μέρας.
John Lennon
John Lennon
Ο John Lennon είχε λάβει ένα γράμμα από ένα μαθητή γυμνασίου που του έλεγε πως ο καθηγητής τους, τους έβαζε να αναλύουν στίχους των Beatles. Έτσι ο Lennon, αποφάσισε να γράψει τους πιο αόριστους και περίεργους στίχους. Κάπως έτσι προέκυψαν τα «αλαμπουρνέζικα» του «I am the walrus».
The Beatles
The Beatles
Σύμφωνα με το συγκρότημα, «ticket to ride» ήταν το όνομα ενός εγγράφου που επιβεβαίωνε την καλή υγεία των ιερόδουλων από το Αμβούργο τη δεκαετία του 1960.
Deep Purple
Deep Purple
Το τραγούδι τους «Smoke on the water» αναφέρεται σε μια συναυλία του Frank Zappa γινόταν στο καζίνο ενός ξενοδοχείου στην Ελβετία. Κάποιος άναψε φωτοβολίδα και το θέατρο πήρε φωτιά. Καθώς οι καπνοί έβγαιναν και απλώνονταν πάνω σε μια γειτονική λίμνη, οι Deep Purple που έμεναν ακριβώς απέναντι, έγραψαν έργο ζωής.
Boomtown Rats
Boomtown Rats
Η γνωστή επιτυχία του συγκροτήματος «I don’t like Mondays», μιλάει για την ιστορία της 16χρονης τότε Brenda Ann Spencer που αιματοκύλησε μια Δευτέρα του 1979, ένα δημοτικό σχολείο της Αμερικής, σκοτώνοντας 2 ενήλικες και τραυματίζοντας 9 παιδιά. Κατά τη σύλληψη της ερωτήθηκε γιατί το έκανε όλο αυτό. Η απάντηση της ήταν αφοπλιστική: «δε μου αρέσουν οι Δευτέρες».
Bob Dylan
Bob Dylan
Το γνωστό τραγούδι του Bob Dylan μιλάει για την ιστορία του μποξέρ Rubin “Hurricane” Carter το 1966, ο οποίος μαζί με τον John Artis είχαν κατηγορηθεί και φυλακισθεί για τη δολοφονία 3 ανθρώπων. Έπειτα από αγώνα πολλών ετών που έκανε ο Bob Dylan, και αφού ο Carter είχε περάσει ήδη 19 χρόνια στη φυλακή, η υπόθεση του εκδικάστηκε ξανά και κρίθηκε αθώος, ύστερα από στοιχεία που ήρθαν στο φως πολλά χρόνια μετά το περιστατικό.                                                       http://www.ogdoo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!