Ο θηλασμός οδηγεί σε καλύτερη συμπεριφορά των παιδιών

Ο θηλασμός οδηγεί σε καλύτερη συμπεριφορά των παιδιών
Έξι μήνες θηλασμού αρκούν να κάνουν τα παιδιά πιο έξυπνα και με καλή συμπεριφορά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Νέα μελέτη ισχυροποιεί περαιτέρω την κατανόηση της σχέσης μεταξύ των εμπειριών του παιδιού τα πρώτα χρόνια ζωής και της κατοπινής παιδικής συμπεριφοράς και ικανοτήτων.
Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS Medicine, ερευνητές με επικεφαλής την Dr Ruth M. Bland, του University of Glasgow, αξιολόγησαν περισσότερα από 1.500 παιδιά στη Νότιο Αφρική, 900 εκ των οποίων είχαν πάρει μέρος σε έρευνα παιδικής διατροφής νεογνών.

Ανακάλυψαν ότι μακρύτερης διάρκειας αποκλειστικός θηλασμός συνδεόταν ισχυρά με λιγότερες διαταραχές συμπεριφοράς στις ηλικίες των 7 έως 11 ετών. Παιδιά που θήλασαν αποκλειστικά για 6 μήνες σε σύγκριση με όσα θήλασαν αποκλειστικά για λιγότερο από 1 μήνα είχαν περίπου 56% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαταραχές συμπεριφοράς στο δημοτικό.
Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι παιδιά που πήγαν σε βρεφικό σταθμό για τουλάχιστον ένα χρόνο είχαν 74% περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλότερη εκτελεστική λειτουργία.
Τα παιδιά με ερεθίσματα στο σπίτι, όπως μέσω του παιχνιδιού, είχαν 36% περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλότερες επιδόσεις στην εκτελεστική λειτουργία.
Υπήρξαν πιο ασθενείς ενδείξεις ότι στα αγόρια ο αποκλειστικός θηλασμός για περισσότερο από ένα μήνα βελτίωνε τη νοητική ανάπτυξη.
Η έρευνα επίσης εξέτασε αριθμό τρεχόντων παραγόντων κινδύνου που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη των παιδιών και ανακάλυψε ότι τα παιδιά είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συναισθηματικά προβλήματα, καθώς και προβλήματα συμπεριφοράς αν οι μητέρες τους είχαν πρόβλημα ψυχικής υγείας ή σοβαρό στρες.

iatronet

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!