Η Βρετανία ψήφισε Bremain; Παραδοχή ήττας για το Brexit από τον Φάρατζ

Η Βρετανία ψήφισε Bremain; Παραδοχή ήττας για το Brexit από τον Φάρατζ

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, ο ηγέτης του ξενοφοβικού UKIP και βασικός υποστηρικτής του Brexit φέρεται να έχει κάνει δήλωση με την οποία προεξοφλεί την ήττα του στρατοπέδου του. “Η παραμονή φαίνεται πως επικρατεί” φέρεται να λέει ο ίδιος.
Προβάδισμα στο Bremain με 52% δίνει στη δημοσκόπησή του το ινστιτούτο YouGov, ενώ Brexit ψηφίζει το 48%, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
Έκλεισαν οι κάλπες οριστικά στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ η αγωνία κορυφώνεται. Οι Βρετανοί φαίνεται πως προσήλθαν στις κάλπες του δημοψηφίσματος σε πολύ μεγάλα ποσοστά, για να αποφασίσουν την παραμονή ή όχι της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Διάφορα ευτράπελα προκάλεσαν προς στιγμή ένταση, όμως η διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά μέχρι τη λήξη της. Η καταμέτρηση αρχίζει αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων και τα αποτελέσματα αναμένονται τα ξημερώματα της Παρασκευής. Με το κλείσιμο των καλπών αναμένεται να εμφανιστούν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν παράλληλα με το ίδιο το δημοψήφισμα.
Οι κάλπες στη Μεγάλη Βρετανία έχουν κλείσει. Το Big Ben έδειξε 10, οι καμπάνες χτύπησαν και η κρίσιμη ψηφοφορία έχει πια τελειώσει. Σε λίγα λεπτά θα εμφανιστούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν παράλληλα με τις ψηφοφορίες. Προσοχή: Πρόκειται για δημοσκοπήσεις και όχι για exit poll.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η Σκωτία συμμετέχει μαζικά στο δημοψήφισμα σε αντίστοιχα ποσοστά με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το BBC αναφέρει πως σε όλη τη χώρα το ποσοστό που ψήφισε ξεπέρασε το 70%.
Τα πρώτα αποτελέσματα, που σίγουρα δεν θα μπορούν να δώσουν ακόμη σαφή εικόνα, θα δοθούν κατά τη 1:30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) ενώ η έκβαση του δημοψηφίσματος θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα γνωστή στις 9 το πρωί της Παρασκευής.
Μια ασφαλής εκτίμηση σε κάθε περίπτωση θα δοθεί αρκετά νωρίτερα, περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Πώς θα αντιδράσουν οι Βρυξέλλες μετά το δημοψήφισμα

Οι Βρυξέλλες έχουν ανακοινώσει επίσημα μόνο την προγραμματισμένη συνεδρίαση των «τεσσάρων» αύριο στις 10:30 το πρωί (των τριών προέδρων των ευρωπαϊκών θεσμών, Ντόναλντ Τουσκ, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ και Μάρτιν Σουλτς με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Σε αυτή τη συνάντηση θα γίνει η πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος, όποιο και να είναι αυτό, και θα βγει, όπως εκτιμούν οι Βρυξέλλες, η επίσημη θέση της ΕΕ. Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές του Ευρωκοινοβουλίου, οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής αναμένεται να συνεδριάσουν νωρίς το πρωί, αμέσως πριν ο πρόεδρος Μάρτιν Σουλτς κατευθυνθεί στην έδρα της Επιτροπής.
Τέλος, σήμερα πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες και το Συμβούλιο των Γενικών Υποθέσεων, το οποίο θα προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής της 28ης-29ης Ιουνίου και το οποίο μεταφέρθηκε από τις 21 Ιουνίου στις 24 Ιουνίου.                                                                                                                     http://www.madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!