Τουρκία: Νέο Σκάνδαλο- Πλαστό το πανεπιστημιακό πτυχίο του προέδρου Ερντογάν





Ιούνιος 13, 2016.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο ενός νέου σκανδάλου, αυτή τη φορά με το πανεπιστημιακό πτυχίο του.

Η έρευνα στα εκδοθέντα πτυχία, που μεταξύ αυτών υποτίθεται ότι υπάρχει και αυτό του σημερινού προέδρου, απλώς … δεν υπάρχει!
Οι κατηγορίες εναντίον εστιάζονται στο ότι δεν αποφοίτησε από κανένα πανεπιστήμιο, αφού στα αρχεία των πανεπιστημίων είναι ανύπαρκτος! 
Ωστόσο, με την  τουρκική νομοθεσία αυτό δεν απαιτείται για να είναι ο πρόεδρος της χώρας.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του Ερντογάν, είχε αποφοιτήσει το 1981 από τη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά.
 Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο στο καταστατικό του δεν αναφέρει ότι τέτοια σχολή υπήρξε ποτέ σε αυτό.

Αναφέρεται ότι ένα τμήμα Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών υπάρχει στο Πανεπιστήμιο, αλλά αυτό ιδρύθηκε μόλις το 1982, ένα χρόνο μετά την …αποφοίτηση του Ερντογάν.
Επιπλέον, δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά του στους αποφοιτήσαντες. Στα αρχεία της Σχολής υπάρχει ένα μόνο προσωρινό δίπλωμα, αντίγραφο του πτυχίου που έχει ο Ερντογάν, που κατατέθηκε μετά-  αλλά κανείς από το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Ερντογάν αποφοίτησε από αυτό.
Δημιουργήθηκε σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χιλιάδες ζητούν επίμονα να αποδείξει ότι αποφοίτησε από τη Σχολή που δηλώνει. Μάλιστα στο Twitter υπάρχει μια πρωτοβουλία #YaDiplomaYaIstifa που σημαίνει ή δίπλωμα ή παραίτηση.
Δεκάδες χιλιάδες απαιτούν άμεσα να αποδείξει ο  Ερντογάν ότι έχει παρακολουθήσει τέσσερα χρόνια τη Σχολή (που δεν υπήρχε) ή να εγκαταλείψει εδώ και τώρα την ηγετική θέση που κατέχει στη χώρα…
Ωστόσο, ο Τούρκος δημοσιογράφος, Ραφαέλ Σαντί είπε ότι άρχισε μαζί με τον Ερντογάν τη φοίτηση σε κολλέγιο το 1974, αλλά δεν γνωρίζει εάν ο πρόεδρος ολοκλήρωσε τις σπουδές του, δηλαδή, τα τέσσερα χρόνια που απαιτούνται.
http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!