Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία


 

Με μια προκλητική ανακοίνωση απάντησε η Άγκυρα στην Αθήνα μετά την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για την ανάγνωση του κορανίου στην Αγία Σοφία.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ και ζητεί «σωφροσύνη» από την Ελλάδα για το ύφος και τις δηλώσεις της, δεδομένου ότι «εδώ και χρόνια δεν επιτρέπει την κατασκευή τεμένους στην πρωτεύουσά της, παρεμβαίνει συνεχώς στις θρησκευτικές ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και μπερδεύει την εναντίωση προς το Ισλάμ με τον εκσυγχρονισμό».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μεταξύ των αξιών των σύγχρονων, δημοκρατικών και κοσμικών κοινωνιών, υπάρχει και ο σεβασμός απέναντι σε άλλες θρησκείες και λατρείες».
Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα καταδίκασε επισήμως μέσω του ΥΠΕΞ «ως οπισθοδρομική» την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του κορανίου στην Αγία Σοφία επ' ευκαιρία του Ραμαζανιού.
Έκανε λόγο για ακατανόητες εμμονές που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας και πρόσθεσε ότι μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, το ΥΠΕΞ τόνισε πως τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες.http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!