Οι Βούλγαροι ζητούν προσάρτηση των Σκοπίων στη Βουλγαρία


Ιούνιος 30, 2016.
 Σκόπια.
Μια επανάσταση στη σημερινή κατάσταση θα επιφέρει την αλλαγή των συνόρων και την αλλαγή στο μέλλον της περιοχής. 
Με αυτήν την  ιδέα ετοιμάζεται μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη βουλγαρική πόλη Ρούσε για τις 2 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της πόλης.
 Δεκάδες πολίτες έχουν δηλώσει την ετοιμότητά τους για ενότητα με το κρατίδιο των Σκοπίων «στο όνομα της ενοποίησης και της προσάρτησης του δυτικού γείτονα στο βουλγαρικό έδαφος», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘ Βέτσερ’ αναπαράγει δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου ‘Μπλίτς’ στο οποίο σημειώνεται: 
«Εάν η Ψευδομακεδονία (των Σκοπίων) γίνει μέρος του βουλγαρικού κράτους, θα ενταχθεί αμέσως στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, όπως έγινε με την Ανατολική Γερμανία το 1990, με την ενοποίηση των δύο γερμανικών κρατών. Έτσι οι πολίτες του νοτιο σλαβικού κράτους των Σκοπίων θα μπορούν να ταξιδεύουν και να εργάζονται στην Ευρώπη, χωρίς κανένα περιορισμό. Εάν ενωθούν μαζί μας οι Σκοπιανοί αυτό θα ήταν μια καλή ενέργεια.
Σημειώνεται ακόμη σχόλιο από την «Βουλγαρία Σήμερα» ("Бугарија днес"):
«Εάν η Ψευδομακεδονία των Σκοπίων ενωθεί με τη Βουλγαρία, οι Αλβανοί δεν θα αποτελούν πλέον απειλή. Γιατί εάν μεταφερθεί η πρωτεύουσα (των Σκοπιανών) από τα Σκόπια στη Σόφια, τότε τα Τίρανα θα αποτελέσουν την πρωτεύουσά τους (των Αλβανών).
Έτσι εάν γίνουν μέρος του αλβανικού κράτους, οι Ψευδομακεδόνες (Σλάβοι)  των Σκοπίων δεν θα απειλούνται από αλβανισμό ή εκσερβισμό. Με την ενοποίηση των Ψευδομακεδόνων με τη Βουλγαρία θα γίνουν αυτομάτως ευρωπαίοι, σε μια δημοκρατική και πιο σημαντική χώρα, όπου ζουν Σλάβοι χριστιανοί ορθόδοξοι».
Αυτά είναι τα επιχειρήματά μας λένε οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας.
Επιπλέον θα έχουν ένα «μπόνους», θα έχουν έξοδο προς τη Μαύρη Θάλασσα…
Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας καλούν για μαζικές διαμαρτυρίες και σε άλλες πόλεις της Βουλγαρίας.
«Είναι ένας τρόπος που θα αναγκάσει τους πολιτικούς να βοηθήσουν στην επανένωση, ώστε οι Σκοπιανοί και οι Βούλγαροι να ζουν και πάλι σε ένα κράτος, όπως και πριν», υποστηρίζουν οι διοργανωτές.
Εξάλλου, σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ:
«Η Βουλγαρία είχε  ανέκαθεν ως εθνική ιδέα να προσαρτήσει την Ψευδομακεδονία. Λέω εθνική ιδέα γιατί δεν θέλω να ενταχθούν τα Σκόπια στη Βουλγαρία. Ας τους αφήσουμε να παραμείνουν ανεξάρτητο κράτος. Αλλά ο στρατηγικός μας στόχος είναι να γίνει βουλγαρικό κράτος. Άλλωστε οι Αλβανοί έχουν δύο κράτη αλβανικά, την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο,οι Έλληνες έχουν την Ελλάδα και την Κύπρο και οι Γερμανοί τη Γερμανία και την Αυστρία», είπε χαρακτηριστικά.
--
http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!