Α.ΣΑΜΑΡΑΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ



Με έντονο τρόπο απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην απόφαση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη να «μποϊκοτάρει» τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία καλείται την Κυριακή να εγκρίνει τις καταστατικές αλλαγές που προωθεί η Ρηγίλλης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας στη συνδιάσκεψη της Κοζάνης για την Ενεργειακή Πολιτική και το Περιβάλλον, ο κ. Σαμαράς απάντησε σε οξύ τόνο στην πρώην υπουργό Εξωτερικών τόσο για την απόφασή της να μην συμμετάσχει στη συνεδρίαση της ΚΕ, όσο και στις διαρροές κύκλων περί έξαρσης «έξαρσης της εσωστρέφειας» σε κρίσιμες στιγμές και «αντιδικίες για τη νομή της εσωκομματικής εξουσίας».
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι οι διεργασίες στο κόμμα έχουν στόχο την ανασυγκρότηση της παράταξης, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για να δώσει ελπίδα στον τόπο, όπως είπε. «Γι' αυτό προχωράμε σε αυτές τις Προσυνεδριακές Διασκέψεις. Για να τα συζητήσουμε όλα αυτά. Για να σας ακούσω και να με ακούσετε. Για το πώς θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Όχι για να επιστρέψουμε στην εσωστρέφεια. Την οποία, εν πάση περιπτώσει, δεν θα την επιτρέψω».
Ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε ότι «τη στιγμή αυτή -τη στιγμή της υπέρτατης μάχης για τον τόπο- δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία. Τελεία και παύλα» και ότι «η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων, και μάλιστα της ΚΕ, δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία 'νομής' κομματικής εξουσίας».
«Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι «τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο, με την πρόσφατη πανηγυρική ετυμηγορία των 800.000 μελών του κόμματός μας. Και η απόφαση αυτή είναι πανίσχυρη και αδιαπραγμάτευτη».
«Η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων και η συγκροτημένη πορεία του κόμματος προς την Αναγέννησή του αποτελούν υπόθεση πολιτικής ευθύνης και συνέπειας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε, βέβαια, να υποχρεώσουμε κάποιον να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, αν δεν το θέλει. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διασύρει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και να προσβάλλει τα όργανα του κόμματος».
Και ο κ. Σαμαράς συμπλήρωσε: «Και κάτι ακόμα: Θέλω επίσης, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να δηλώσω, πώς συνεργοί σε έξω-θεσμικές λύσεις που συχνά-πυκνά ακούγονται τον τελευταίο καιρό, δεν θα γίνουμε. Η πορεία του κόμματος προς την Αναγέννηση δεν πρόκειται να ανακοπεί».

Κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία
Από το ίδιο βήμα ο κ. Σαμαράς καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης για την οικονομική κρίση, κατηγορώντας την για «αυτοκαταστροφική μανία».
«Η εκτίναξη των spreads δεν υποδηλώνει μόνο την επίθεση των κερδοσκόπων. Αποκαλύπτει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της» είπε.
«Βέβαια το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επιρρίψει τις δικές του ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Ομως τα spreads εκτινάχθηκαν επί των ημερών του και με ευθύνη του. Όταν ανέλαβε ήταν 130 μονάδες. Και σήμερα ξεπέρασαν τις 400!» πρόσθεσε ο πρόεδρο της ΝΔ.
«'Βαθειά λαρύγγια', που αναζητούνται μέσα στην Κυβέρνηση και στις παρυφές της, ανέκυψαν επί ΠΑΣΟΚ, όχι επί Νέας Δημοκρατίας. Απίστευτες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, που παρομοίαζαν την ελληνική Οικονομία με τον 'Τιτανικό', κι ύστερα έβγαινε η κυβέρνηση να δανειστεί με τοκογλυφικά επιτόκια, όλα αυτά τα ανεπανάληπτα έγιναν επί ΠΑΣΟΚ. Όχι επί Νέας Δημοκρατίας.
Επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις. Αλλά τέτοιες γκάφες, τέτοια αυτοκαταστροφική μανία, τέτοιες παλινωδίες, τέτοια αβουλία, τέτοιες καθυστερήσεις ακόμα και στους διορισμούς Γενικών Γραμματέων, δεν έχουν ξαναγίνει» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι τώρα το ΠΑΣΟΚ «επιστρέφει σιωπηλά εκεί που κάποτε κατηγορούσε» αναφερόμενος στα μέτρα για τους ημι-υπαίθριους χώρους και στο πακέτο για τη στήριξη της ρευστότητας των Τραπεζών.
«Το μοναδικό σχέδιο που διέθετε το ΠΑΣΟΚ ήταν να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό το σχέδιο άρχισε ήδη να καταρρέει» συμπλήρωσε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!