ΛΗΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ<< ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ>>

Σε ανακοίνωση για τη χθεσινή ανακάλυψη της «γιάφκας» της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» προέβη ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε και επίσημα τις πληροφορίες ότι το διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη είχε νοικιαστεί με το όνομα «Γριβοκωστόπουλος Αναστάσιος».

Το διαμέρισμα αυτό χρησιμοποιούνταν ως κρησφύγετο από την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Κλεμμένο από φύλακα υποκαταστήματος τράπεζας είναι το υποπολυβόλο MP5 που βρέθηκε στη γιάφκα του "Επαναστατικού Αγώνα" στην Κυψέλη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Οικονόμου.
Το συγκεκριμένο όπλο αφαιρέθηκε από φύλακα υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Αυγούστου 2004, κατά τη διάρκεια ληστείας.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στα όπλα και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα και ευχαρίστησε τους αστυνομικούς, αλλά και τους πολίτες που συνέβαλαν στις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών στο Ελληνικό μεταφέρθηκαν τα εκρηκτικά (περίπου 70 κιλά ζελατοδυναμίτιδας και ποσότητες βιομηχανικού εκρηκτικού) που εντοπίστηκαν χθες το βράδυ στο διαμέρισμα.


Στη γιάφκα βρέθηκαν δύο καλάσνικωφ, τρία πιστόλια, το ΜP5, που αναφέραμε παραπάνω, ένας εκτοξευτής ρουκετών RPG7, πέντε ρουκέτες και φυσίγγια.
Τα όπλα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου θα γίνει βαλλιστικός έλεγχος και αναμένεται να προκύψουν στοιχεία, για το πότε και σε ποιες επιθέσεις της οργάνωσης χρησιμοποιήθηκαν.

Βρέθηκε επίσης ένας υπολογιστής, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί ο σκληρός δίσκος. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, πρόκειται για τον δίσκο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του προφυλακισμένου για συμμετοχή στην οργάνωση Κώστα Γουρνά, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό δείχνει ότι ο Γουρνάς πρόλαβε να περάσει από τη γιάφκα και να τον αφαιρέσει, μετά τις πρώτες συλλήψεις.

Ακόμα, βρέθηκε ένας εκτυπωτής, ο οποίος θα ελεγχθεί για το αν έχουν τυπωθεί σε αυτόν προκηρύξεις, ένα μηχάνημα πλαστικοποίησης, που χρησίμευε για να τυπώνουν πλαστές ταυτότητες, καθώς και πλήρη στοιχεία 26 ανθρώπων. Όπως διαπιστώθηκε ήταν σε εξέλιξη η δημιουργία μιας πλαστής ταυτότητας με το όνομα "Αννίβας".

Τέλος, στο διαμέρισμα υπήρχαν σε εργαλειοθήκες εκρηκτικοί μηχανισμοί (καλώδια, πυροκροτητές κλπ) χωρίς εκρηκτική ύλη.

Το διαμέρισμα ελέγχεται σπιθαμή προς σπιθαμή για οποιοδήποτε στοιχείο (αποτυπώματα, DNA) και η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Γιάφκα δίπλα στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Το διαμέρισμα-γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα είχε ενοικιαστεί στο όνομα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος (όνομα το οποίο βρίσκεται και στο κουδούνι της πολυκατοικίας) από το 2004 και βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αιγίνης 8 και Λευκάδος. Η αστυνομία οδηγήθηκε εκεί από τηλεφώνημα πολίτη.

Οι ένοικοι οδηγήθηκαν από αστυνομικούς στην έξοδο και απομακρύνθηκαν από την οδό Αιγίνης, προκειμένου να μην τεθεί σεκίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα λόγω των εκρηκτικών υλών που έχουν βρεθεί στο διαμέρισμα. Όλοι, όπως έγινε γνωστό θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο Παρκ, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η εκκένωση κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, μία από τις ρουκέτες ήταν απασφαλισμένη και υπήρχε κίνδυνος για τους πολίτες.

Εψαχναν τις λίστες της εφορίας

Ολες τις προηγούμενες ημέρες αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ερευνούσαν παράλληλα αρχεία του Κέντρου Μηχανογράφησης του Υπουργείου Οικονομικών καθώς θεψρείτο πιθανό ότι εκεί έχουν καταχωρηθεί στοιχεία από ενοικιάσεις ακινήτων με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων που έχουν βρεθεί στην κατοχή των κατηγορουμένων για συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα".

Τα μέχρι τώρα οικήματα μεταξύ των οποίων και το γκαράζ στην οδό Αντωνιάδου 54 στον Καρέα όπου εντοπίστηκαν εκρηκτικά είχαν ενοικιαστεί στο όνομα Δημοσθένης Μανδαλώζης, το οποίο αναγράφεται σε πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στο αυτοκίνηυτο του Κωνσταντίνου Γουρνά.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξέφραζαν την πεποίθηση ότι και τα υπόλοιπα κρησφύγετα της οργάνωσης θα είναι νοικιασμένα στο όνομα Μανδαλώζης ή τα ονόματα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος και Βασιλική Παρασκευοπούλου που αναγράφονται στις δύο άλλες πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στη Lancia του Γουρνά.

Μέσω της βάσης δεδομένων του Κέντρου Μηχανογράφησης του Υπουργείου Οικονομικών γινόταν προσπάθεια να ελεγχθεί το ενδεχόμενο κάποιος από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων να έχει υποβάλλει στην Εφορία σχετικό μισθωτήριο, στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία ταυτότητας του ενοικιαστή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!