ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΚΟΠΙΩΝ

Ανεύθυνες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού




«Μας προτείνει να στραφούμε προς το αδιέξοδο» είπε η Ερμίρα Μεχμέτι, αναπληρωτής πρόεδρος του αλβανικού κόμματος DUI, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος δήλωσε ότι το «Βόρεια Μακεδονία» θα πάει για δημοψήφισμα, ενώ ο ίδιος θα το καταψηφίσει.

Σύμφωνα με τη Μεχμέτι, όπως δημοσιεύει η αλβανόφωνη εφημερίδα ‘Λάιμ’ των Σκοπίων, οι θέσεις αυτές θεωρούνται απαράδεκτες σε μια στιγμή που το πολιτικό κλίμα έχει βελτιωθεί και αυτές- οι θέσεις- θα μπορούσαν να μπουν εμπόδιο στην διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ. Υποστήριξε μάλιστα ότι ακόμη δεν έχει προταθεί, επίσημα, τίποτε και ο Γκρουέφσκι προσπαθεί να προκαταβάλει μια ενδεχόμενη πρόταση συμβιβασμού και να τη θέσει σε δημοψήφισμα.

Ο εκπρόσωπος, επίσης, του αλβανικού κόμματος της «Νέα Ντιμοκράτιγια», Σουλεϊμάν Ρουσίτι, θεωρεί ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, οδηγούν τη χώρα έξω από τις διαπραγματεύσεις και στην παραπέρα απομόνωση της χώρας.


Ο Τίτο Πετκόφσκι του κόμματος PRSD, κατηγορεί και αυτός τον πρωθυπουργό, ως ανεύθυνο:


«Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν διαπραγματεύεται, ούτε προτίθεται να διαπραγματευθεί» και πρόσθεσε ότι ο Γκρουέφσκι «περιμένει διαρκώς κάποιον άλλον να ολοκληρώσει το έργο που του ανατέθηκε και παρουσιάζει μια εικόνα της πΓΔΜ που ποτέ δεν είναι σαφής».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!