ΡΗΓΙΛΗΣ

Το πρόβλημα της κοινωνικής συνοχής και των αντιδράσεων που μπορούν να προκληθούν από την αύξηση της ανεργίας και τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αν πιεστούν κι άλλο, έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στην τρόικα του ΔΝΤ, της Ε.Ε και της ΕΚΤ που τον επισκέφτηκε στη Ρηγίλλης το απόγευμα.

Η συνάντηση κράτησε 70 λεπτά και ήταν κυρίως "τεχνικής φύσεως". Από την πλευρά της ΝΔ παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι θέσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της κρίσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω ύφεση στην Οικονομία, η οποία θα μας οδηγήσει σε φαύλο κύκλο εξαιτίας της μείωσης του Α.Ε.Π, όπως τόνισε ο Α.Σαμαράς.

Επέμεινε στις προτάσεις που έκανε για μέτρα - αναπτυξιακές ανάσες που θα τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση και στην υπεράσπιση των θέσεων εργασίας.

Ο Α.Σαμαράς έθεσε σε όλους τους τόνους την ανάγκη να διαφυλαχτεί η κοινωνική συνοχή σε μια ανεπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα, όπως η Ελλάδα, όχι μόνο για τους προφανείς λόγους κοινωνικής ισορροπίας και δικαιοσύνης, αλλά και για λόγους ενίσχυσης της ενεργού ζήτησης.

Το κλιμάκιο αποτελούσαν δύο εκπρόσωποι από το ΔΝΤ, ένας της Ε.Ε και ένας της ΕΚΤ. Οι απαντήσεις που έδιναν ήταν αυστηρά τεχνοκρατικής φύσεως και επέμειναν στην απαρέγκλιτη τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π.Παναγιωτόπουλος, ο τομεάρχης Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ., Κ.Αρβανιτόπουλος, ο αν. τομεάρχης Οικονομίας, Χρ.Σταϊκούρας, οι σύμβουλοι του Α. Σαμαρά, Θ. Βάρδας, Γ. Μουρμούρας και Χρ. Λαζαρίδης. Οι τεχνοκράτες έφτασαν στη Ρηγίλλης με το γνωστό μικρό βαν που κάνουν τις μετακινήσεις τους στην Αθήνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!