ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ--ΜΙΣΘΟΙ

Οι ραγδαίες εξελίξεις επισπεύδουν τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα και αναμένεται η άμεση συμφωνία της Ελλάδας, που οριστικοποιεί τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για τη βοήθεια προς τη χώρα μας.

Το νέο σκληρό πακέτο μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση την Παρασκευή ενώ τη Δευτέρα θα δοθεί στη δημοσιότητα το συμφωνητικό για την ενεργοποίηση του μηχανισμού οικονομικής στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα. Το κείμενο που ολοκληρώνεται μέχρι τη Πέμπτη, απαριθμεί περίπου 2000 σελίδες και προσδιορίζει με λεπτομέρειες τους όρους και προϋποθέσεις που θα χορηγηθούν τα λεφτά στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη έμφαση, δόθηκε στα ζήτημα των δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων για την ολοκλήρωση της νομοθεσίας στο θέμα της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων

Μάλιστα στο συμφωνητικό θα ορίζεται και ο ακριβής χρόνο σύστασης και λειτουργίας των κέντρων εξυπηρέτησης μιας στάσης όπου θα μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι .

Επίσης θα ορίζεται συγκεκριμένος χρονικός και ποσοτικός στόχος για την υλοποίηση της οδηγίας απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων και θα παρακολουθείται η εξέλιξη της από τα συναρμόδια υπουργεία.

Στα μέτρα περιλαμβάνεται και η κατάργηση του 14ου και 13ου μισθού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κατάργηση σχεδόν όλων των επιδομάτων. Τέλος, εξισώνονται τα όρια ηλικίας ανδρών και γυναικών στον δημόσιο τομέα άμεσα, δηλαδή με την ψήφιση και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του σχετικού νόμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!