ΜΕΡΚΕΛ

«Περάστε πρώτα από το ΔΝΤ» λέει η Μέρκελ


Αμέσως μετά την ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό και καθώς η είδηση επιβεβαιώθηκε αμέσως από τις Βρυξέλλες και μεταδόθηκε με αστραπιαία ταχύτητα σε όλη την Ευρώπη, στις ξένες πρωτεύουσες και στις αγορές επεκράτησε κλίμα εκτόνωσης των...



πιέσεων. Με τον κ. Γ.Παπανδρέου επικοινώνησε όμως τηλεφωνικώς σε διάστημα συντομότερο της μιας ώρας από την ανακοίνωση η γερμανίδα καγκελάριος κυρία Ανγκελα Μέρκελ. Οπως η ίδια ανακοίνωσε στο Βερολίνο λίγο αργότερα, επεσήμανε στον κ. Παπανδρέου ότι προτού αποδεσμευθούν τα ευρωπαϊκά δάνεια η Ελλάδα θα πρέπει να έχει συμφωνήσει ένα πλήρες πρόγραμμα περικοπών, από κοινού με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι οι συνομιλίες θα διαρκέσουν λίγες ακόμη ημέρες.

Εν όψει των εκλογών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η κυρία Μέρκελ δέχεται πλέον πιέσεις εκ δεξιών (από τους Ελεύθερους Δημοκράτες του κυβερνητικού συνασπισμού) και εξ αριστερών (από τους Σοσιαλδημοκράτες) για τον λόγο ότι ώθησε την Ελλάδα στον μηχανισμό και συνεπώς θα επιβαρυνθεί με το μερίδιο που αναλογεί στο Βερολίνο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!