ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ




Απρίλιος 22, 2010

Βελιγράδι.
Μεθαύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη τριμερής συνάντηση κορυφής στην οποία θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Χάρις Σίλατζιτς και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμντουλάχ Γκιούλ.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν με χθεσινό δημοσίευμα από το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Beta’.

Χθεα από τις Βρυξέλλες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των προσπαθειών για τη στήριξη της ειρήνης στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μετά τη συνάντησή του με τον επίτροπο της Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε τόνισε πως η σύνοδος κορυφής της Κωνσταντινούπολης θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για τα Βαλκάνια επισημαίνοντας πως η ‘θετική εξέλιξη’ των σχέσεων Βοσνίας και Σερβίας θα οδηγήσει σε μόνιμη σταθερότητα στην περιοχή, « ένα ζήτημα για το οποίο η Τουρκία, έδινε πάντοτε μεγάλη σημασία».

Ο Νταβούτογλου συναντάται σήμερα στην Άγκυρα με τους ομολόγους του της Βοσνίας και Κροατίας, ενώ με τον υπουργό εξωτερικών της Σερβίας Μπουκ Γέρεμιτς συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βελιγράδι.

Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας δήλωσε ότι η Τουρκία είναι ένας από τους βασικούς περιφερειακούς εταίρους, οι οποίοι έχουν επιρροή στα Βαλκάνια.

«Όποιος έχει επιρροή στην περιοχή αυτή πρέπει να συμπεριληφθεί στη διαδικασία διαλόγου και διαβούλεσης» τόνισε ο Γέρεμιτς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»