ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Και η Ισλανδία στο ΔΝΤ - Δάνειο 159 εκατ δολαρίων

Εκτύπωση E-mail
HΠΑ: Και η Ισλανδία στο ΔΝΤ - Δάνειο 159 εκατ δολαρίων
  1. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Ισλανδία, που αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες μετά την οικονομική κρίση του 2008, σχετικά με τις προϋποθέσεις για μια καταβολή 159 εκατ. δολαρίων, η οποία θα συζητηθεί από τα άλλα κράτη μέλη στις 16 Απριλίου .
  2. Η πληρωμή αυτή θα είναι η τρίτη δόση ενός δανείου ύψους 2,2 δις δολαρίων που χορηγήθηκε από το Ταμείο, το Νοέμβριο του 2008. Μόνο το ήμισυ του δανείου αυτού έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα, σε δύο δόσεις, η τελευταία τον Οκτώβριο.
  3. "Επιτεύχθηκε μια συμφωνία", η οποία "θα πρέπει να συζητηθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ σε μια ημερομηνία που προς το παρόν έχει καθοριστεί για τις 16 Απριλίου", αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ισλανδία, Μαρκ Φλάναγκαν.
  4. "Οι ισλανδικές αρχές έστειλαν μια επιστολή προθέσεων στο Ταμείο, στην οποία περιγράφεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα για τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης και η δημιουργία των βάσεων για βιώσιμη ανάκαμψη", διευκρίνισε το ισλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση του που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Ρέικιαβικ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!