ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ για το τίποτα…Ενα από τα πρώτα μέτρα που θα λάμβανε η «πράσινη» υπουργός ήταν για τους ημιυπαίθριους χώρους. Με ζωντάνια και σφρίγος, τζιν και σακίδιο στην πλάτη, μας έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα σταλούν στην πυρά όσοι παρανόμησαν. Και τι δεν γραφόταν τον Νοέμβριο για τις απαράδεκτες καταστάσεις και τις «επαίσχυντες» τακτοποιήσεις που πρότεινε ο Σουφλιάς.

ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ κι ο κόσμος, άρχισε να ρωτάει δεξιά κι αριστερά τι θα γίνει τώρα που ήρθαν αυτοί που θα βάλουν τάξη στο χάος και την ανομία. Αποφάσισαν, λοιπόν, στο νέο «Πράσινο υπουργείο» να μην προχωρήσουν με ό,τι «χείριστο» είχε σκαρφιστεί ο πρώην υπουργός, να φουσκώσουν και το έλλειμμα με όλα αυτά τα τερτίπια, καθώς το 2009 δεν εισπράχθηκαν χρήματα, και να αναθέσουν σε ειδικούς που βλέπουν πιο οικολογικά, πιο… «πράσινα» να φτιάξουν νέους καλούς νόμους.

ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ έπειτα από έξι μήνες κι ενώ το υπουργείο Οικονομικών έχει βάλει λιτούς και δεμένους ώστε να τελειώνουν με την «πράσινη τακτοποίηση» για να δει ζεστό χρήμα στο ταμείο. Τι σκέφτηκαν, λοιπόν, οι «πράσινοι» για το οποίο έπρεπε να περιμένουμε τόσο πολύ; «Πράσινα άλογα», όπως θα έλεγε και ο λαός. Διότι ουσιαστικά το μόνο που αλλάζει στη ρύθμιση είναι η ονομασία της. Δεν θα πρόκειται για «τακτοποίηση»… λέξη κι αυτή, αλλά για «πράσινη εισφορά». Η εισφορά του 10% θα επιβάλλεται με βάση την τιμή ζώνης που ισχύει στην περιοχή του ακινήτου με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών.

ΚΑΙ Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, η «πράσινη» αυτή εφεύρεση θα δίνει συγχωροχάρτι στους κλεισμένους ημιυπαίθριους ώστε να μην κατεδαφισθούν. Μα καλά, προτίθεται αυτή η κυβέρνηση να εφαρμόσει κάτι από όλα εκείνα που έχει πει κατά

Σχόλια

Ο χρήστης Polykarpos είπε…
ΑΝΑΠΛΑΘΟΝΤΑΣ & ΤΣΙΜΕΝΤΟ-ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ στο κεντρικό ΠΕΔΙΟΝ του ΑΡΕΩΣ της ΑΘΗΝΑΣ πάντα δε
ταύτα
“ΑΝΑΛΩΜΑΣΙ της ΒΛΑΣΤΗΣΕΩΣ”.

Σκόπιμα ή Οχι παρελήφθη ο ευκόλως εννοούμενος πλην όμως πάντα εννούμενος όρος Αναδάσωση - Αναδασωτέος. Εγινε κατάχρηση της ανυπαρξίας του Ορου αυτού κατά την άποψη μας και μαρμαροστρώθηκε - σκυροδετήθηκε μεγάλο μέρος του πάρκου "σφράγιση γης" με αποτέλεσμα την Συρρίκνωση της Δασοκάλυψης της συνολικής εκτάσεως.

Πώς υπολογίσθηκαν τα 60 στρέμματα δηλαδή το ¼ της συρρικνούμενης δασικής εκτασης των 235 Στρεμ.; Από πραγματογνώμονα αρχιτέκτονα που δούλεψε επί πολλούς μήνες με τα τοπογραφικά σχέδια, και κυρίως με μακροχρόνια γνώση του αντικειμένου. Σε τέτοιας μορφής «Δημόσια εργα» χρειάζεται ειδικευμένους ανθρώπους η αντιπαράθεση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλων των βαθμών, την οποία ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής, που μελέτησε τις ενστάσεις μας ενεργοποιήθηκε περί των Αυθαιρέτων.
Πολλοί εξέχοντες πολίτες και 25 Αθηναίοι δικηγόροι και καθηγητές πανεπιστημίων με πρώτο τον καθηγητή και πρώην υπουργό και δικηγόρο Γεώργιο- Αλέξανδρο Μαγκάκη, έχουν υπογράψει εδω και μήνες κείμενο διαμαρτυρίας και θα ακολουθήσουν κι άλλοι.......
Προς το παρόν ασχολούμαστε με μετρήσεις και επιμετρήσεις για να αποδείξουμε το εύρος της περιβαλλοντικά εγκληματικής «Σφράγισης – συμπίεσης γης & εδάφους» και ενταφιασμού Δομικών υλικών και κατασκευών ΜΠΕΤΟΝ 5-6,000 κυβ.μέτρων στην αιωνόβια αναγνωρισμένη κεντρική δασική έκταση του Μνημειακού - Ιστορικού Πεδίου του Άρεως της πρωτεύουσας.

http://kyameftopedioareos.blogspot.com
http://expaganus.wordpress.com/2009/06/11/pedio-arews

"Καί τούς πονηρούς μή ποτ' αύξαν' εν πόλει κακοί γάρ εμπλησθέντες ή νομίσματος, ή πόλεος εμπεσόντες είς αρχήν τινά, σκιρτώσιν αδόκητ' ευτυχησάντων δόμων - “Ευριπίδου Ερεχθεί"

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!