Π.Γ.Δ.Μ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων θα παρευρεθεί σε συνέδριο στις 29 Απριλίου και πιθανότατα θα συναντηθεί με τον κ. Γ. Παπανδρέου. Στην Αθήνα αναμένεται στα τέλη Απριλίου ο Νίκολα Γκρούεφσκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκοπιανός πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει ο «Εconomist» με την ελληνική κυβέρνηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Βάσει μάλιστα του προγράμματος του συνεδρίου, ο κ. Γκρούεφσκι θα είναι και ένας εκ των ομιλητών την πρώτη ημέρα, την Πέμπτη 29 Απριλίου, με θέμα τις προκλήσεις για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Την πρώτη ημέρα θα δώσουν το «παρών» τόσο ο έλληνας πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου όσο και ο βούλγαρος ομόλογός του Μπόικο Μπορίσοφ. Ως και χθες το απόγευμα η σκοπιανή κυβέρνηση αλλά και το Γραφείο Συνδέσμου των Σκοπίων στην Αθήνα απέφευγαν να επιβεβαιώσουν την έλευση Γκρούεφσκι, παρά και σχετικό δημοσίευμα χθες της εφημερίδας «Ντνέβνικ». 



Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γκρούεφσκι θα έχει συνάντηση και με τον κ. Παπανδρέου, κάτι που αποκτά σημασία δεδομένων και ορισμένων, προς το παρόν ανεπιβεβαίωτων, πληροφοριών ότι ο Μάθιου Νίμιτς προτίθεται να καταθέσει νέες ιδέες για το ζήτημα της ονομασίας ακόμη και ως τα τέλη του μηνός. 

Αλλες πηγές θέτουν πάντως το ερώτημα με ποιο μέσο μεταφοράς θα έλθει στην Ελλάδα ο κ. Γκρούεφσκι. «Η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να επαναληφθεί ο θόρυβος που προκλήθηκε κατά την έλευση του σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι στην Κέρκυρα τον περασμένο Ιούνιο για την άτυπη υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ, όταν χρησιμοποιήθηκε το κρατικό αεροσκάφος με τα διακριτικά “Δημοκρατία της Μακεδονίας”» σημειώνουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!