ΣΚΟΠΙΑ

Η κυβέρνηση έχει επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων





« Τα αιτήματα για συνταγματική αναθεώρηση που προτείνουν τα αλβανικά πολιτικά κόμματα είναι το προϊόν της εθνοκεντρικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Γκρουέφσκι, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές» σημειώνει σε δημοσίευμα της, σήμερα το απόγευμα, η σκοπιανή «Άλφα ΤΒ».

Όπως εκτιμάται η εθνοκεντρική πολιτική έγινε εμφανέστατη, καθώς και επίσης και η αντίθεση της κυβέρνησης προς το αλβανικό στοιχείο της χώρας, με κυρίαρχο σημείο τον προγραμματισμό της διαμόρφωσης της πλατείας των Σκοπίων που είναι γνωστό ως έργο «Σκόπια 2014» και το οποίο αποτελεί πρόκληση και προς τους αλβανούς των Σκοπίων, αφού εξαιρούνται από αυτό.

Ο πρώην πρόεδρος των Διανοουμένων του Αλβανικού Φόρουμ ο οποίος ασχολείται με τον αυξανόμενο λαϊκισμό της κυβέρνησης θεωρεί πως μια τέτοια πολιτική έχει αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις μεταξύ των σλαβομακεδόνων και των αλβανών.

«Απαιτείται μια επανεξέταση της στάσης της κυβέρνησης και η δημιουργία ενός νέου πλαισίου στο οποίο θα εδράζεται στην αγαστές σχέσεις των δύο μεγάλων κοινοτήτων της χώρας».

Αν δεν γίνει αυτή η προσπάθεια οι Αλβανοί ειδοποιούν ότι δεν θα υποχωρήσουν από τις θέσεις τους για την αλλαγή του συντάγματος της πΓΔΜ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!