Κυβέρνηση… Παμπούκη . Κυβέρνηση … μπουμπούκι !

Κυβέρνηση… Παμπούκη . Κυβέρνηση … μπουμπούκι !

Έντονες αντιδράσεις για τον ρόλο του κ. Παμπούκη στο ΠαΣοΚ. Αντιδράσεις που προέρχονται τόσο από τον κομματικό πυρήνα , όσο και από τα …ενδότερα της κυβέρνησης.

Ο κ. Δρούτσας πνέει μένεα εναντίον του καθώς βλέπει να κερδίζει πόντους έναντι του ίδιου στους χειρισμούς θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Παμπούκης συναντήθηκε με τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, με τον οποίο συζήτησαν τα ελληνοτουρκικά και την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν τον Ιούνιο στην Αθήνα, παραγκωνίζοντας ανοιχτά τον κ. Δρούτσα.

Το ίδιο ενοχλημένα όμως φέρεται να είναι και άλλα κυβερνητικά στελέχη καθώς ο κ.Παμπούκης συμπεριφέρεται ως …πρωθυπουργός παρακάμπτοντας τους ή …αγνοώντας τους προκλητικά.

Πρόσφατο παράδειγμα η ανακοίνωση από τον -αναρμόδιο για την περίπτωση-κ. Παμπούκη για την ενεργειακή επένδυση από το Κατάρ στο λιμάνι του Αστακού και όχι από τις αρμόδιες κα. Κατσέλη και κα. Μπιρμπίλη. Μια υπόθεση με ποικίλους προβληματισμούς και με -κατά αρκετούς- οσμή διαπλοκής!

Παρεμπιπτόντως ο κ. Παμπουκης απέφυγε να απαντήσει στο επίσημο ερώτημα της ΝΔ εάν υπήρξε κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση με τις εταιρίες από το Κατάρ , οι οποίες προτίθενται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Απέφυγε να απαντήσει εάν υπήρξε νομικός σύμβουλος κάποιου από τους επενδυτές!

Το κερασάκι στην τούρτα των αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ ήταν η επίσκεψη του κ. Παμπούκη στην οικία του μεγαλοεργολάβου και εκδότη κ. Μπόμπολα.
Από πότε -αναρωτιούνται ανοιχτά πλέον στο ΠαΣοΚ- υπουργός επικρατείας επισκέπτεται τον εθνικό (κατά Μπαϊρακτάρη) «νταβατζή» στην οικία του;

Εάν ήθελε να συζητήσει για το θέμα της Αττικής οδού (όπως διέρρευσε τεχνηέντως ο κ. Παμπούκης μετά την αποκάλυψη της επίσκεψης), υπάρχουν οι θεσμοθετημένοι χώροι και τα επίσημα όργανα της κυβέρνησης.
Έχει , συνεχίζουν τα ίδια στελέχη, «στραπατσαριστεί» τόσο το προφίλ του κόμματος με την πρωτόγνωρα ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, που τέτοιες επισκέψεις ρίχνουν λάδι στην φωτιά.

Αγνοούν καθώς φαίνεται τα στελέχη του ΠαΣοΚ ότι στην ουσία δεν έχουμε κυβέρνηση Παπανδρέου , αλλά κυβέρνηση …Παμπούκη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!