Την ικανοποίησή του εκφράζει το ΔΝΤ για την επιστολή του Αντώνη Σαμαρά


Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς   (Φωτογραφία:  Icon )

Ουάσινγκτον
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε και αυτό, μετά τους Ευρωπαίους εταίρους, την ικανοποίηση τους για την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Το γραφείο Τύπου του Ταμείου επισημαίνει: «Καλωσορίζουμε το ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος το οποίο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ σε οικονομική υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και το Ταμείο».


Το ΔΝΤ εκφράζει επίσης ικανοποίηση ότι η Νέα Δημοκρατία «δεσμεύτηκε να διαβεβαιώσει ότι όποιες αλλαγές στις πολιτικές ενδέχεται να προτείνει, θα είναι συνεπείς με το βασικό πλαίσιο αυτού του προγράμματος».

Η έκθεση του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, θα παραδοθεί στο Ταμείο μέχρι την Δευτέρα και τις αμέσως ημέρες αναμένεται να αρχίσει η χρονοβόρα διαδικασία της έγκρισης και εκταμίευσης της έκτης δόσης.

Η επιστολή του προέδρου της ΝΔ, είχε ως αποδέκτες τους προέδρους του Eurogroup, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην επιστολή επαναλαμβάνονται κατά κύριο λόγο όσα περιλαμβάνονταν στο αντίστοιχο κείμενο του Αντ.Σαμαρά προς τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Την ικανοποίηση του για την επιστολή για την αποστολή της επιστολής Σαμαρά εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό Συμβούλιο που έγινε νωρίτερα την Πέμπτη.

«Εκτίμησή μου είναι ότι η επιστολή Σαμαρά έγινε θετικά αποδεκτή. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά κρίνεται ικανοποιητικό. Ωστόσο η επίσημη αξιολόγησή της θα γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη στο Eurogroup», είπε σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαίων, χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις «παρτίδα σκάκι» και δήλωσε κερδισμένος.

«Η διαπραγμάτευση είναι σαν ένα παιχνίδι πάνω σε σκακιέρα. Κάνεις κινήσεις και περιμένεις την κίνηση του άλλου. Εκεί πρέπει να μείνεις σταθερός και εγώ έμεινα σταθερός», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ανεπίσημα η γερμανική πλευρά δέχθηκε με θετικά σχόλια την επιστολή Σαμαρά ωστόσο αξιωματούχοι τόνιζαν πως όλα θα κριθούν στις 29 Νοεμβρίου στο Eurogroup, ενώ αν όλα πάνε καλά οι συζητήσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση θα ξεκινήσουν στις 12 Δεκεμβρίου και η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου αναμένεται να γίνει στα τέλη Ιανουαρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!