Μαύρη "προφητεία" του Χόκινγκ: Το ανθρώπινο γένος θα πεθάνει εάν...


Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκαλούν πάντα οι προβλέψεις-«προφητείες» του πολυβραβευμένου Βρετανού Φυσικού, Στίβεν Χόκινγκ.

Ο 73χρονος επιστήμονας που βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και επικοινωνεί μέσω υπολογιστή, αυτή τη φορά, προειδοποιεί ότι το τέλος του πλανήτη Γη πλησιάζει.


Σύμφωνα με παρέμβασή του στην επιβλητική Όπερα του Σίδνεϊ ο άνθρωπος εντός των επόμενων 1.000 ετών θα πρέπει ήδη να κατοικεί στο Διάστημα, διαφορετικά κινδυνεύει με θάνατο.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας», τόνισε ο Χόκινγκ, προειδοποιώντας: «Δεν πιστεύω ότι θα επιζήσουμε 1.000 ακόμα χρόνια χωρίς να βρούμε καταφύγιο εκτός του εύθραυστου πλανήτη μας».
Ο 73χρονος Φυσικός μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα της Όπερας από το γραφείο του στο Κέμπριτζ μέσω ολογράμματος κατά τη διάρκεια μίας από τις δύο προγραμματισμένες παρεμβάσεις του.

Όπως αναφέρει ο Independent στο τέλος της ομιλίας του, ο Χόκινγκ ενθάρρυνε το κοινό να «κοιτάζει τα αστέρια και όχι χαμηλά στα πόδια του».

Ακόμα, κάλεσε,  τους δεκάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν για να τον ακούσουν να αναζητήσουν την σημασία όσων βλέπουν και να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που κάνει το Σύμπαν να υπάρχει.

«Να είστε περίεργοι και όσο και η ζωή μοιάζει δύσκολη, υπάρχει πάντα κάτι που μπορείτε να κάνετε και να πετύχετε. Σημασία έχει να μην τα παρατήσετε», τόνισε ο Χόκινγκ από το αναπηρικό καροτσάκι του, στο οποίο βρίσκεται καθηλωμένος από νεαρή ηλικία εξαιτίας της αμυοτροφικής πλάγιας σκλήρυνσης, ασθένεια που έχει πλήξει τους κινητικούς νευρώνες του.                                    http://www.kontranews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!