Έκλεισε τα σύνορά της για παράτυπους μετανάστες η Βουλγαρία






Οι αρχές της Βουλγαρίας συνεργάζονται με την αστυνομία της Τουρκίας που κρατά τους μετανάστες σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας (φωτ. αρχείου).

Η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορά της για τους «παράνομους μετανάστες», καθώς η κρίση επιδεινώθηκε, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ.

«Η Βουλγαρία έκλεισε τα σύνορά της για τους παράνομους μετανάστες. Όποιος θέλει να περάσει νόμιμα θα περάσει, οι υπόλοιποι όχι», δήλωσε ο κ. Μπορίσοφ, σύμφωνα με τον βουλγαρικό ειδησεογραφικό ιστότοπο OFFNews.
Οι αρχές της Βουλγαρίας συνεργάζονται με την αστυνομία της Τουρκίας που κρατά τους μετανάστες σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.
Την Πέμπτη το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα αναπτυχθούν έως και 1.000 στρατιώτες για να ενισχυθεί η ασφάλεια των συνόρων με την Τουρκία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πασχίζει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων και μεταναστών μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, φθάνουν σε κράτη - μέλη της στην προσπάθειά τους να σωθούν από τους πολέμους και τη φτώχεια στις πατρίδες τους.
Πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν τη Βουλγαρία ως χώρα εισόδου στην Ε.Ε. για να ταξιδέψουν στη συνέχεια σε πλουσιότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης και να ζητήσουν να τους χορηγηθεί άσυλο.http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!