Σκληρή απάντηση της Ελλάδας στο ουγγρικό «παραλήρημα» κατά της χώρας μας

 image

«Παραλήρημα» της Βουδαπέστης χαρακτηρίζει με σκληρή του ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών, τις δηλώσεις Ούγγρων αξιωματούχων σχετικά με την ελληνική στάση στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Την ώρα που Ούγγροι αστυνομικοί και στρατιωτικοί απαθανατίζονται από κάμερες και δημοσιογράφους να χτυπούν βάναυσα πρόσφυγες ακόμα και μωρά, οι Αρχές της χώρας κατηγορούν την Ελλάδα για την κρίση που έχει ξεσπάσει.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κούτρας επισήμανε ότι τη στιγμή που η Βουδαπέστη καταγγέλλει, η Αθήνα από την πλευρά της αδυνατεί να παρακολουθήσει τη συμπεριφορά των ουγγρικών δυνάμεων ασφαλείας κατά των προσφύγων – «ακόμα και βρεφών» – συμπεριφορά την οποία ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ έχει καταδικάσει ως «απαράδεκτη».
«Η χρήση βίας, οι περιπολίες με πυροβόλα όπλα και η εξώθηση αθώων θυμάτων πολέμου στα βαλκανικά ναρκοπέδια δεν συνιστούν συμπεριφορά που προσιδιάζει σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπλήρωσε ο κ. Κούτρας.
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι η Ελλάδα «κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, προσθέτοντας με νόημα ότι το βάρος αυτής της κρίσης δεν μπορεί να το επωμιστεί μόνο μια χώρα, αλλά αντίθετα θα πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο οι αρχές της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αντίθετα, λύση δεν είναι ο «αποτρόπαιος κυνισμός», οι «προκλητικές δηλώσεις», η «χρήση βίας και η επιστροφή σε ψυχροπολεμικά τείχη», καταλήγει.                                                              www.athensvoice.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!