Ουκρανία: Εισαγγελική έρευνα για το κρασί, ηλικίας 240 ετών, που δοκίμασαν Πούτιν - Μπερλουσκόνι


Πούτιν και Μπερλουσκόνι επισκέφθηκαν παλαιές οιναποθήκες, στην περιοχή της Μασάντρα, η οποία προ του 2014, άνηκε στην ουκρανική επικράτεια, και γευτήκαν ένα κρασί, ηλικίας 240 ετών.

Εισαγγελική έρευνα για το κρασί, ηλικίας 240 ετών, που δοκίμασαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ξεκίνησαν οι αρχές της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο Μπερλουσκόνι επισκέφθηκε την χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014.
Κατά τη συνάντησή του με τον Πούτιν, επισκέφθηκαν παλαιές οιναποθήκες, στην περιοχή της Μασάντρα, η οποία προ του 2014, άνηκε στην ουκρανική επικράτεια, και γευτήκαν ένα κρασί, ηλικίας 240 ετών.
Κατόπιν της δημοσίευσης της είδησης, οι αρχές της Ουκρανίας ξεκίνησαν έρευνα κατά παντός υπευθύνου για «ιδιοποίηση» δημόσιων αγαθών, με την αξία του συγκεκριμένου κρασιού να υπερβαίνει τα 100.000 δολάρια.
«Αυτός ο οίνος αποτελεί μέρος της εθνικής κληρονομιάς, δεν ανήκει μονάχα στην Κριμαία ή στη Μασάντρα, αλλά σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας. Το κρασί επέζησε από δύο παγκόσμιους πολέμους και ακόμα και οι ναζί δεν το άνοιξαν» ανέφερε ο Νάζαρ Κολοντνίτσκι, Ουκρανός εισαγγελέας.
Βάσει της ουκρανικής νομοθεσίας, η υπεύθυνη των οιναποθηκών αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 12 έτη. «Όταν η προσάρτηση τερματιστεί και εμείς επιστρέψουμε στην χερσόνησο, οι εγκληματίες θα τιμωρηθούν» διαβεβαίωσε ο Κολοντνίτσκι.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!