Νέες, αδημοσίευτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες από την 11η Σεπτεμβρίου


 
Η εικόνα της απόλυτης καταστροφής λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου, μέσα από νέες φωτογραφίες - ντοκουμέντο που δόθηκαν τώρα στη δημοσιότητα (Pics) 


Το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, το Πεντάγωνο και τη Βιρτζίνια από την Αλ Κάιντα γράφτηκε στις μαύρες σελίδες της ιστορίας και έδωσε αφορμή για τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" από τις ΗΠΑ.

Μετά από 14 χρόνια, έρχονται στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τα συντρίμμια των δίδυμων πύργων, στιγμές μετά τις προσκρούσεις των αεροπλάνων και την κατάρρευση των κτιρίων.
Μπετό διαλυμένο, φωτιές και σκόνη παντού.

Στα παρακάτω "ιστορικά" καρέ που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Heavy, θα δείτε τι απέμεινε από το World Trade Center


Ήταν νωρίς το πρωί της Τρίτης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 όταν ένα Boeing 767 της εταιρείας American Airlines προσέκρουσε στο βόρειο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης, προκαλώντας άμεσα το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και των εγκλωβισμό πολλών ακόμη στον ουρανοξύστη των 110 ορόφων.

Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθούσε ζωντανά από τους τηλεοπτικούς δέκτες την εκκένωση του κτιρίου, καθώς και του δίδυμού του, θεωρώντας πως επρόκειτο για ένα τραγικό δυστύχημα. Ωστόσο, 18 μόλις λεπτά πριν από την πρώτη επίθεση ένα δεύτερο Boeing 767 εμφανίστηκε στον ουρανό της Νέας Υόρκης και σύντομα κατέληξε στον δεύτερο Δίδυμο Πύργο. Η πρόσκρουση προκάλεσε τεράστια έκρηξη και συντρίμμια από τα κτίρια κατέκλυσαν τους γύρω δρόμους.

Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούσαν παγωμένοι τις εξελίξεις στη Νέα Υόρκη, όταν έφτασε η είδηση ότι ένα τρίτο αεροσκάφος συνετρίβη στη δυτική πλευρά του Πενταγώνου, προκαλώντας κατάρρευση τμήματος του τεράστιου τσιμεντένιου κτιρίου. Όπως έγινε γνωστό από τις αμερικανικές αρχές, 125 στρατιωτικοί και πολίτες σκοτώθηκαν από την επίθεση στο Πεντάγωνο, μαζί με τους 64 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος.

Πίσω στη Νέα Υόρκη, επιβεβαιώνονταν οι χειρότεροι φόβοι. Ο νότιος πύργος κατέρρευσε και ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης και καπνού κάλυψε την αμερικανική μεγαλούπολη. Λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησε και ο άλλος πύργος κατέρρευσε, παρασέρνοντας στο θάνατο σχεδόν 3.000 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και αστυνομικοί κα πυροσβέστες που βοηθούσαν στις επιχειρήσεις διάσωσης των εγκλωβισμένων.

Στο μεταξύ, το τέταρτο αεροπλάνο στο οποίο είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία συνετρίβη σε ανοικτή περιοχή στη νοτιοδυτική Πενσυλβάνια. Όπως ανακοινώθηκε αργότερα, η πτήση αυτή κατευθυνόταν προς την Ουάσινγκτον με πιθανό στόχο το Καπιτώλιο ή το Λευκό Οίκο, ενώ η αποτυχία των αεροπειρατών να φθάσει το αεροπλάνο στο στόχο του θεωρείται πως οφείλεται στους επιβάτες της πτήσης που προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους διαμήνυσε πως "οι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορεί να πλήξουν τα θεμέλια των μεγαλύτερων κτιρίων μας, αλλά δεν μπορούν να αγγίξουν τα θεμέλια των ΗΠΑ», ενώ προαναγγέλλοντας την αμερικανική απάντηση, τόνισε ότι «δεν θα γίνει διάκριση μεταξύ των τρομοκρατών που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις και εκείνων που τους βοήθησαν".

Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επιχείρηση "Enduring Freedom", με στόχο τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και ειδικά των Οσάμα Μπιν Λάντεν, ξεκίνησε μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τις επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, στις 7 Οκτωβρίου. Σε διάστημα μόλις δύο μηνών, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είχαν ανατρέψει το καθεστώς των Ταλιμπάν. Ο πόλεμος όμως συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα να καταστεί ο πιο μακροχρόνιος στον οποίο έχουν εμπλακεί οι ΗΠΑ από την εποχή του Βιετνάμ.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, που θεωρείται ως ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκε και δολοφονήθηκε τελικά στις 2 Μαΐου 2011 από τις αμερικανικές δυνάμεις σε κρυψώνα του στο Πακιστάν.

Οι ΗΠΑ στο πρόσωπο του Οσάμα μπιν Λάντεν βρήκαν το αντίπαλο δέος που είχε εκλείψει για μια δεκαετία με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Μία από τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας που αναπτύχθηκαν μετά την αποφράδα ημέρα, ήταν ότι η 11η Σεπτεμβρίου έδωσε την ευκαιρία στις ΗΠΑ να χτυπούν όπου θέλουν στον πλανήτη στο όνομα του “πολέμου κατά της τρομοκρατίας” και επομένως το ποιος βρίσκεται πίσω από το χτύπημα δεν είναι τόσο ξεκάθαρο.

Τα πάντα έγιναν πιο σκοτεινά, όχι μόνο στην καθημερινότητα, αλλά και στην τέχνητη λογοτεχνίακαι τον κινηματογράφο, ενώ στην ανθρωπότητα εκτός από τον μπιν Λάντεν και τους Ταλιμπάν συστηνόταν και το δίκτυο Al Jazeera, το οποίο μετά τις επιθέσεις γιγαντώθηκε.

Το αίσθημα ασφάλειας που παρείχαν οι μεγαλουπόλεις της Δύσης, κατέρρευσε μαζί με τους Δίδυμους Πύργους και οι άνθρωποι ατένιζαν ένα μέλλον μαύρο, ζώντας σε κοινωνίες που τους έδιναν έναν ακόμη λόγο να φοβούνται.

  Πηγή φωτογραφιών: Heavy.com,http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!