Εκρηκτικό το κλίμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης


 



Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στη Μυτιλήνη που έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό, εξαιτίας των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται και συνεχίζουν να συρρέουν στο νησί. Ο ακριβής αριθμός των αλλοδαπών που βρίσκεται στο νησί δεν μπορεί να προσδιοριστεί, αν και ορισμένοι εκτιμούν ότι φτάνει τις 20.000.

«Εγκλωβισμένο» στο λιμάνι της Μυτιλήνης είναι πλέον και το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφού δεν υπάρχουν άτομα που να έχουν καταγραφεί ώστε να προχωρήσουν στην έκδοση εισιτηρίων, στην επιβίβαση τους στο πλοίο και στη συνέχεια την αναχώρηση τους από τη Λέσβο. Το πλοίο το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 5.30 το πρωί με 2.500 επιβάτες είναι ακόμα δεμένο στην προβλήτα της Μυτιλήνης και μέχρι τις 9 το πρωί δεν είχαν εκδοθεί περισσότερα από 1.000 εισιτήρια.
Την ίδια ώρα, στο χώρο όπου λειτουργεί η πρώτη καταγραφή από στελέχη του Λιμενικού Σώματος συνωστίζονται περισσότερα από 3.000 άτομα, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται από νεοεισερμένους που με κάθε τρόπο έρχονται στην πόλη της Μυτιλήνης. Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που δεν έχουν καταγραφεί ξεπερνά τα 10.000 άτομα, τα οποία διαμένουν στην πόλη της Μυτιλήνης στους δημόσιους χώρους της, ακόμα και σε παλιά σπίτια και αυλές.
Κι ενώ οι συγκρούσεις ανάμεσα σε μετανάστες και πρόσφυγες διαφορετικών εθνοτήτων και φυλών, αλλά και με ντόπιους συνεχίζονται, η καταγραφή δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να γίνεται στο λιμάνι, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το κέντρο καταγραφής θα σταματήσει να λειτουργεί και η διαδικασία αυτή πλέον θα γίνεται στον καταυλισμό του καρά Τεπέ, περίπου τρία χιλιόμετρα έξω και βόρεια της πόλης. Αυτό σημαίνει ότι οι αλλοδαποί θα πρέπει να μετακινηθούν στον καταυλισμό όπου όμως και πάλι δεν θα γίνεται καταγραφή, καθώς το καταγραφικό κέντρο -όπως έγινε σήμερα γνωστό- δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει.
Νωρίς το πρωί στη Μυτιλήνη έφτασαν δυο διμιοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες στο νησί ομάδες αποκατάστασης της τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας και των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Μαζί τους έφθασαν και 30 στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της καταγραφής.
Το πρωί έφθασε στη Μυτιλήνη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!