Κυπριακό: Συγκρατημένη αισιοδοξία Αναστασιάδη για την πορεία των συνομιλιών


 

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης για την πορεία των συνομιλιών, μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί.
Σε ερώτηση, εάν από τις θέσεις που έχει καταθέσει η τουρκοκυπριακή πλευρά υπάρχει κάτι που τονώνει την αισιοδοξία του, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε «νομίζω ναι».

Επίσης , παρέπεμψε στην κοινή ανακοίνωση, που ανέγνωσε ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε και την οποία αναφέρεται ότι η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού «συνεχίζει να οδεύει προς τα εμπρός».
Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης ήταν το ζήτημα του περιουσιακού.
Οι συναντήσεις, σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση, επικεντρώνονται σε κοινά αποδεκτή λύση και στην προσπάθεια αυτή θα κληθούν ειδικοί τεχνοκράτες από τις Τεχνικές Επιτροπές και τις Ομάδες Εργασίας για ευρωπαϊκά θέματα και ζητήματα περιουσιών και οικονομίας.
Επίσης, αναφέρεται ότι σήμερα συζητήθηκαν θέματα περιουσίας και διακυβέρνησης και θα υπάρχουν καθημερινές συναντήσεις των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί.
Εξάλλου, ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού είχε συνάντηση στα κατεχόμενα με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι ναι μεν υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος. Η παρούσα φάση αποτελεί ευκαιρία, που δεν πρέπει να χαθεί, ανέφερε ο κ. Ταλάτ, διότι όσο περνά ο χρόνος η λύση γίνεται όλο και πιο δύσκολη.
Οι κ.κ. Κυπριανού και Ταλάτ εξήγγειλαν τη δημιουργία κοινής επιτροπής των κομμάτων τους για το Κυπριακό, στην οποία θα συζητούνται θέματα που απασχολούν τις διαπραγματεύσεις και επί αυτών θα γίνονται εισηγήσεις και, όταν υπάρχουν εξελίξεις, θα ενημερώνονται οι πολίτες.
Απηύθυναν, επίσης, έκκληση σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, που γνωρίζουν πληροφορίες για αγνοουμένους, να τις δώσουν στην αρμόδια Επιτροπή.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!