Αμφίπολη: Ερευνώντας τον τύμβο Καστά- Εκδήλωση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΑΠΘ




Με ενδιαφέρον αναμένεται την επόμενη Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση - παρουσίαση της πορείας των ανασκαφικών εργασιών στον πολυσυζητημένο, την τελευταία διετία, λόφο Καστά της Αμφίπολης.

Στην εκδήλωση - παρουσίαση αναμένεται, σύμφωνα με το πρόγραμμα, να μιλήσουν ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας, με θέμα «Αποτελέσματα γεωφυσικών και γεωλογικών ερευνών στον Καστά», αλλά και η αρχαιολόγος, ανασκαφέας Τύμβου Καστά Αμφίπολης, προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη.
Ο κ. Τσόκας ήταν ένας από τους εισηγητές στο προ εξαμήνου αρχαιολογικό συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Μάρτιο, όπου και μίλησε για τα «προβλήματα γεωφυσικής εξερεύνησης των τύμβων, καθώς το βάθος των επιχώσεων και η κατασκευή του περιβόλου δημιουργούν γεωφυσικές ανωμαλίες που καθιστούν απαγορευτική τη δυνατότητα των απεικονίσεων».

Η κα Περιστέρη δεν είχε συμμετάσχει με εισήγησή της στο συνέδριο, ούτε όμως και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην Αθήνα, όπου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τελικά οι μελέτες για την εξασφάλιση των πρανών, την αποστράγγιση των υδάτων, τη συντήρηση επιχρισμάτων, αλλά και των τριών δαπέδων του ταφικού μνημείου στον λόφο Καστά, στην Αμφίπολη. Την εκδήλωση - παρουσίαση, με τίτλο «Ερευνώντας τον τύμβο Καστά Αμφίπολης: 2012-2014» διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΑΠΘ και είναι ανοιχτή για το κοινό.


Στην εκδήλωση, μετά τον χαιρετισμό του Πρύτανη - Καθηγητή Περικλή Μήτκα, θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Τσόκα, και ομιλία με θέμα: «Ταφικό συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης: Ανασκαφική Έρευνα 2012-2014» από την κα Κατερίνα Περιστέρη.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ, δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.
naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!