Τι είπε ο Τσίπρας για τη Μισέλ Ομπάμα -Δείπνο με την Μπέτυ


Παρασκήνιο: Τι είπε ο Τσίπρας για τη Μισέλ Ομπάμα -Δείπνο με την Μπέτυ

Φωτογραφία μπορεί να μην έχει ακόμη δημοσιευθεί, αλλά καθώς περνούν οι ώρες έρχονται στο φως περισσότερες λεπτομέρειες για το δεύτερο (μέσα σε λίγες ώρες) τετ α τετ που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μπαράκ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη. 
Τον Ελληνα πρωθυπουργό συνόδευσε στο δείπνο του Προέδρου των ΗΠΑ η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία φορούσε ένα μαύρο λιτό φόρεμα σε ίσια γραμμή, μέχρι το γόνατο. Για την περίσταση είχε επισκεφθεί, όπως έγινε γνωστό, οίκο υψηλής ραπτικής στην Αθήνα, προκειμένου να διαλέξει ένα ρούχο ειδικά για το δείπνο. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σύστησε τον Ελληνα πρωθυπουργό στη σύζυγό του Μισέλ Ομπάμα λέγοντάς της «αυτός είναι που έχει κερδίσει απανωτές εκλογές στην Ελλάδα», ενώ συστήθηκαν μεταξύ τους και οι σύζυγοι των δύο ηγετών. 
Τα δύο ζευγάρια έβγαλαν μαζί και τις καθιερωμένες φωτογραφίες, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει στη συνέχεια στους δημοσιογράφους άκρως εντυπωσιασμένος από το ύψος της Μισέλ Ομπάμα. 
Πάντως, αμέσως μόλις βγήκε και η τυπική φωτογραφία με το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ ο κ. Τσίπρας με τη σύντροφό του αποχώρησαν από το ξενοδοχείο New York Palace όπου έγινε η δεξίωση και δείπνησαν οι δυο τους, πριν επιστρέψουν, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ), στο ξενοδοχείο τους στο κεντρικό Μανχάταν.
Τα είπαν για χρέος και ανάπτυξη Ομπάμα-Τσίπρας
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνομιλία που είχαν Ομπάμα και Τσίπρας διήρκεσε δύο με τρία λεπτά, ήταν σε εγκάρδιο κλίμα και ο Αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε στον Ελληνα πρωθυπουργό όσα τού είχε πει κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία τους, ότι δηλαδή η Ουάσινγκτον θα στηρίξει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, στις μεταρρυθμίσεις και για να επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη. Σύντομη αναφορά μεταξύ των δύο ανδρών έγινε στο προσφυγικό, αλλά και στο Κυπριακό. 
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η κουβέντα των δύο ηγετών, παρότι ολιγόλεπτη, κάποια στιγμή έγινε και πιο... προσωπική, με τον Πρόεδρο Ομπάμα να λέει ότι κάποιοι φίλοι του πηγαίνουν συχνά για διακοπές στην Ελλάδα. 
Αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση που είχαν Τσίπρας και Ομπάμα μέσα σε λίγες ώρες. Είχε προηγηθεί το σύντομο τετ α τετ των δύο ανδρών στο γεύμα που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στους ηγέτες οι οποίοι μετείχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
Η συνάντηση Τσίπρα με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας 
Εκτός από τον Μπαράκ Ομπάμα και άλλους ηγέτες ευρωπαϊκών -και όχι μόνο- χωρών, ο Αλέξης Τσίπρας στο δείπνο του Αμερικανού Προέδρου συναντήθηκε και με ένα βασιλικό ζεύγος. 
Συγκεκριμένα, είχε ένα σύντομο τετ α τετ με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, τον βασιλιά Βίλχελμ-Αλεξάντερ (ο νεότερος μονάρχης στην Ευρώπη) και τη βασίλισσα Μαξίμα, οι οποίοι μάλιστα αγαπούν ιδιαίτερα τη χώρα μας, λατρεύουν τις ομορφιές της και διατηρούν σπίτι στο Πόρτο Χέλι. 
Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα, ότι έρχονται για διακοπές κάθε χρόνο στο Πόρτο Χέλι και ότι είδαν πως οι Ελληνες αντιμετώπισαν με ψυχραμία τα capital controls. «Να το πείτε στον Ρούτε, γιατί κάποιοι ήθελαν να βγούμε από το ευρώ», τους απάντησε ο Ελληνας πρωθυπουργός. 

H Mισέλ Ομπάμα με τη βασίλισσα Μαξίμα της Ολλανδίας
«Good job Alexis, congratulations»
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα στο πρώτο τετ α τετ πλησίασε το τραπέζι του Αλέξη Τσίπρα και αφού αντήλλαξαν χειραψία και χαμόγελα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ του έδωσε και διά ζώσης συγχαρητήρια στον Ελληνα πρωθυπουργό για τη δεύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - κάτι που είχε κάνει και τηλεφωνικώς την επαύριον των εκλογών.
«Good job Alexis, congratulations», φέρεται να του είπε ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αλέξης Τσίπρας τον ευχαρίστησε θερμά για τα καλά του λόγια και η σύντομη στιχομυθία τους έληξε με ένα «see you later» που είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο γεύμα του Μπαν Κι Μουν


Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάθισαν στο ίδιο τραπέζι στο γεύμα. Οι δύο ηγέτες αντάλλασσαν «παγωμένα» βλέμματα...http://www.iefimerida.gr/news/228423/paraskinio-ti-eipe-o-tsipras-gia-ti-misel-ompama-deipno-me-tin-mpety#ixzz3n7zZIkvs

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!