ΟΡΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΝΟΥΝ “ΝΤΟΥ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ-ΜΙΛΟΥΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


V1 2

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ:ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ

Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σταμάτησαν εκατοντάδες ανθρώπους, κυρίως Σύρους, που κατευθύνονταν σήμερα πεζή προς τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, δημιουργώντας εν δυνάμει ένα νέο μέτωπο στην κλιμακούμενη μεταναστευτική κρίση.

Χιλιάδες Σύροι λαθρομετανάστες, μετά από τα ναυάγια στο Αιγαίο αλλά και απελπισμένοι από τα υψηλά ναύλα που ζητάνε οι λαθροδιακινητές, αποφάσισαν να ξεκινήσουν με τα πόδια και να εισέλθουν στην Ελλάδα από το έδαφος, δηλαδή από τη Θράκη.

Οι τουρκικές Αρχές επειδή δεν μπορούν να παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τι γίνεται, όπως συμβαίνει στη θάλασσα, αναγκάστηκαν να τους σταματήσουν.

V1

3.000 Σύροι που επιθυμούσαν να εισέλθουν στη Βουλγαρία και την ελληνική Θράκη «μπλοκαρίστηκαν» στον σταθμό περαστικών λεωφορείων στην Αδριανούπολη.Άλλοι βρήκαν καταφύγιο το βράδυ και κοιμήθηκαν σε τζαμιά στην Κωνσταντινούπολη.

Με το που ξημέρωσε η Τετάρτη, χιλιάδες Σύροι ξεκίνησαν με τα πόδια προς τα σύνορα Ελλάδας και Βουλγαρίας.

V2

«Εάν δεν εγκαταλείψουν οι πρόσφυγες την Αδριανούπολη μέχρι το μεσημέρι, θα γίνει χρήση βίας», δήλωσε ο νομάρχης Αδριανούπολης Ντουρσούν Αλί Σαχίν αναφερόμενος στους πρόσφυγες οι οποίοι εδώ και μέρες φθάνουν με διάφορα μέσα από την Κωνσταντινούπολη με σκοπό να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά ή τα βουλγαροτουρκικά σύνορα με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες.

Ο νομάρχης ανακοίνωσε ότι από τους περίπου 1.200 πρόσφυγες που περίμεναν στο σταθμό λεωφορείων της Αδριανούπολης για να κατευθυνθούν προς τα τουρκοβουλγαρικά σύνορα στο Καπίκουλε, οι 500 επέστρεψαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και ότι σε διάφορα σημεία της Αδριανούπολης υπάρχουν άλλοι 750 πρόσφυγες.

V3

«Συνολικά 7.000 πρόσφυγες οδηγήθηκαν τις τελευταίες δέκα μέρες από την Αδριανούπολη στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο νομάρχης.

Πρόβλημα στα ελληνοτουρκικά σύνορα τόσο στην πύλη Παζάρκουλε-Καστανιές όσο και στην πύλη Κήποι-Ύψαλα δεν υπήρξαν, σύμφωνα με τις τουρκικές τελωνειακές αρχές, αφού οι πρόσφυγες δεν μπορούν να πλησιάσουν στα σύνορα.

V4V5

πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!