Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη θα παρακάμψουν την Ελλάδα και μέσω Ιράν και Τουρκίας θα μετασταθμεύσουν στην Συρία !


Russian-600x400V

Από ότι διαφαίνεται , η Μόσχα  θεωρεί  πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο ,  η Ελλάδα να υποκύψει τελικά  στις αμερικανικές πιέσεις και να «κλείσει» τον εναέριο χώρο  της στα  ρωσικά αεροσκάφη για την Συρία .

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις αρκετών αξιωματούχων τις τελευταίες ώρες.

Για το ίδιο θέμα , ο  πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Jabbarov δήλωσε ότι,  «υπάρχουν και άλλοι αεροδιάδρομοι, εκτός της Ελλάδας,  δια μέσου του Ιράν  της Τουρκίας και των κρατών της Κεντρικής Ασίας, για να μετασταθμεύσουν τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στην Συρία μεταφέροντας  ανθρωπιστική βοήθεια».

Πρόκειται προφανώς  για ένα εναλλακτικό σχέδιο της Μόσχας στο όλο ζήτημα το οποίο ενέσκηψε αιφνιδιαστικά.

Η Ρωσία μπορεί να «χαράξει»  νέα δρομολόγια πτήσεων στη Συρία για την  μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, αν η Ελλάδα κλείσει τελικά  τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά  αεροσκάφη , τόνισε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων *** RIA Novosti , ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής του Συμβουλίου της ρωσικής  Ομοσπονδίας Vladimir Jabbarov.

Χθες , το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων ανακοίνωσε ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν «αίτηση» ζητώντας να κλείσει ο εναέριος χώρος της Ελλάδος , στα   ρωσικά  αεροσκάφη  προς την Ρωσία  μεταφέροντας  ανθρωπιστική βοήθεια.

Η Ρωσία ζητά να επιτραπούν   πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών στην περιοχή ευθύνης της Ελλάδος από  1-24 Σεπτεμβρίου  2015, τονίζει το δημοσίευμα .

«Αυτή θα είναι μια ηλίθια κίνηση,  αν και εφόσον πραγματοποιηθεί από την Ελλάδα, και άκρως εχθρική προς τη Ρωσία»,  δήλωσε ο Jabbarov.

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν ενεργοί και οι αεροδιάδρομοι του Ιράν, της Τουρκίας και των κρατών της Κεντρικής Ασίας, οι οποίοι δύναται να εξυπηρετήσουν  την Ρωσία στην μεταφορά της ανθρωπιστικής αποστολής  προς τα συριακά αεροδρόμια .

Σχολιάζοντας ο Ρώσος αξιωματούχος  σχετικά με την αίτηση της αμερικανικής Γερουσίας δήλωσε ότι οι Αμερικανοί «φοβούνται κάθε βοήθεια που στέλνει  η Ρωσία στον  λαό της Συρίας».

Τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ έχουν ως πρώτο θέμα την αύξησης της  προμήθεια όπλων στη Δαμασκό.

Επίσης ο ο Jabbarov σημείωσε, ότι, αν δίνονταν το δικαίωμα στις  Ηνωμένες Πολιτείες ,  αυτές θα έκλειναν όλους τους εναέριους χώρους  στα  ρωσικά αεροσκάφη  σε όλον το κόσμο, εκτός από την ίδια την  Ρωσία.

Ωστόσο, η Ρωσία  μπορεί να αναπτύξει νέα δρομολόγια πτήσεων για την εκτέλεση των καθηκόντων της, δυνάμει διεθνών συμφωνιών, κατέληξε ο ίδιος.

Εάν καταλάβαμε καλά στην ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι  η Ελλάδα «κατέχει» μια από τις πιο καίριες γεωπολιτικές θέσεις στο ζήτημα της Συρίας, αλλά και ολόκληρης της Μέσης Ανατολής. Δηλαδή «όποιος» κατέχει ελληνικά αεροδρόμια έχει στα « χέρια του το κλειδί» της ανατολικής Μεσογείου.

Για αυτό και αιφνιδιαστικά ( για πολλούς) η Ελλάδα κατέληξε το «μήλο της έριδος» ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ , οι «οποίες» απειλούν , πιέζουν και εκβιάζουν για τα δικά τους συμφέροντα. Αναμένονται εξελίξεις στο ζήτημα αυτό λίαν συντόμως , και κάνοντας μία πρόβλεψη θεωρούμε ότι η πατρίδα μας  θα « κλείσει» τελικά τον εναέριο χώρο στα ρωσικά αεροσκάφη. Λόγω « άνωθεν» εντολών!!!

*** RIA Novosti ,

pentapostagma.gr,http://national-pride.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!