Γερμανικές πηγές στο Reuters: “H Ελλάδα δεν βγάζει το καλοκαίρι χωρίς αναδιάρθωση




Νέες διαρροές για την αναδιάρθρωση από την γερμανική κυβέρνηση

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται μερίδα της γερμανικής κυβέρνησης που εκτιμά πλέον ως εξαιρετικά υψηλή την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έως το καλοκαίρι σύμφωνα με συγκλίνουσες κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο.


"Σημαντικοί παράγοντες στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν θα βγάλει το καλοκαίρι χωρίς αναδιάρθρωση", δήλωσε αξιωματούχος του κυβερνητικού συνασπισμού τη Δευτέρα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί αυτήν την έκβαση, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, αλλά ότι τη θεωρεί μάλλον αναπόφευκτη.

Έντονες γερμανικές πιέσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.. παρά τις διαψεύσεις

Κάτι παραπάνω από έντονες είναι οι πιέσεις που ασκεί τα τελευταία 24ωρα το Βερολίνο, προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Πληροφορίες που έρχονται από τη γερμανική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι αυτή είναι μια από τις βασικές της προτεραιότητες και παρά τις προσπάθειες που κάνει ο υπουργός των Οικονομικών κ.Β.Σόιμπλε να ανασκευάσει τις πρόσφατες, σχετικές, προβλέψεις του η συνολική επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανεισμού της χώρας μας, θεωρείται σχεδόν επιβεβλημένη, αυτή τη στιγμή, από τη Γερμανία. Σχετικό ήταν νέο δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times το Σαββατοκύριακο που πέρασε και απηχούσε 100% τις απόψεις της κυβέρνησης της κ.Αγκελα Μέρκελ.

Βεβαίως, ένας αστάθμητος παράγοντας που δεν είχαν υπολογίσει οι Γερμανοί ήταν η εκτόξευση των spreads των ελληνικών 10ετών ομολόγων και ο κίνδυνος να συμπαρασύρουν στα ύψη τα spreads και των υπολοίπων προβληματικών οικονομιών (ιρλανδική, πορτογαλική κι ενδεχομένως ισπανική). Ωστόσο, κοινή είναι η αίσθηση που επικρατεί στο Βερολίνο, ότι η λύση της ήπιας αναδιάρθρωσης είναι η ενδεδειγμένη για την Ελλάδα. Με αυτή την άποψη πάντως διαφωνεί το σύνολο του ευρωπαϊκού κατεστημένου, στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στη Φραγκφούρτη και το ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Όλοι πάντως υποστηρίζουν ότι για να αποφύγει η χώρα μας αυτή την εξέλιξη, θα πρέπει να εφαρμόσει πιστά τα συμφωνηθέντα. Αλλιώς, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τίποτα, στο μέλλον. Το θέμα είναι αν και κατά πόσο αυτό το μήνυμα "ταξιδεύει" και φτάνει στην Αθήνα και στα αρμόδια υπουργικά γραφεία..             πηγή:news code

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!