Μας έδειξε «πόρτα» ο Αχμέτ Νταβούτογλου



«Η Κύπρος δεν πρόκειται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία, επίσημα.


Αυτό να το βγάλετε από το μυαλό σας», δήλωσε με αυστηρό ύφος ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προς τον Τσέχο ομόλογό του Karel Schwarzenberg το Σάββατο, στο Βερολίνο, κατά τη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.


Η φραστική αντιπαράθεση για το Κυπριακό προκλήθηκε μεταξύ του Υπουργού Νταβούτογλου και του Τσέχου ομολόγου του όταν ο Τσέχος Υπουργός κάλεσε την Τουρκία να μην ανακατεύεται στα της Ε.Ε., αφού ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «ήταν λάθος η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.».



Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, φανερά εκνευρισμένος, δήλωσε ότι η Κύπρος μπήκε στην Ε.Ε. εξαιτίας του εκβιασμού της Ελλάδας ότι δεν θα ενταχθούν ούτε οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.


«Εμείς, επειδή δεν έχουμε κουλτούρα εκβιασμού, κάθεστε ως Δημοκρατία της Τσεχίας σ’ αυτήν τη θέση», είπε ο Νταβούτογλου στον Τσέχο ομόλογό του. Και πρόσθεσε:


«Η Τουρκία δεν εκβίασε για την ένταξη των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στο ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα την ένταξή της στην Ε.Ε».


Ο Τσέχος Υπουργός είπε ότι παρεξηγήθηκε ενώ η Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικών σχέσεων, Κάθριν Άστον, σημείωσε πως δεν ξαναείδε τον Αχμέτ Νταβούτογλου τόσο θυμωμένο. Εντούτοις, ο Νταβούτογλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της Κύπρου ανεπίσημα στις συναντήσεις.


Είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα και τον Αχμέτ Νταβούτογλου, όταν ο δεύτερος είχε δηλώσει ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο της Κύπρου στην Ε.Ε.


sigmalive,Aναδημοσίευση  απο -National pride

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!